Rallarvegen

Ønsker du å tilbringe ferien på sykkel? Da anbefaler vi Rallarvegen, som flere ganger har blitt kåret til Norges vakreste sykkelvei. Og ikke uten grunn! Turen fra "taket av Norge" ned til Aurlandsfjorden byr på majestetiske fossefall og slående vakker natur. Dette er en opplevelse for hele familien, så lenge man tar hensyn til de aller minste.Rallarvegen er best fremkommelig fra midten av juli til slutten av september. Sommeren 2020 ligger snøen fortsatt 5. juli, så sjekk status for veien her før du drar avgårde: Rapport om føret langs Rallarvegen

Ruteforslag
Ta toget fra Voss stasjon kl. 09.07 gjennom et vakkert landskap over "Norges tak", med ankomst Finse kl. 10.13. Fra Finse sykler man Rallarvegen ned til Aurlandsfjorden og Flåm. Beregnet sykkeltid Finse – Flåm: Omtrent 5-6 timer (53 km) med innlagte pauser. Deretter returnerer man med Flåmsbanen til Myrdal, og tar toget tilbake til Voss.

Se VYs togtider her: Trafikkinfo og rutetider.

Sykkelutleie
Opplev Rallarvegen på en spesialbygd Rallar-sykkel! Sykler kan leies fra Haugastøl, som har sykkelbutikker og utleie både på Haugastøl, Finse og Flåm i sommer. De tilbyr også offroadsykler – og barnesykler i ulike størrelser og typer.

Overnatting
For overnatting på Voss, anbefaler vi nyåpnede Scandic Voss, som ligger rett ved togstasjonen.

Tips! Har du ønske om et lengre opphold, kan turen på Rallarvegen kombineres med overnatting i Flåm og båttur på vakre Nærøyfjorden.

God sykkeltur!