Helg i Gøteborg

Havnebyen Gøteborg er den perfekte destinasjonen for en helgetur. Her finner du shopping og underholdning som i en storby, og samtidig alle fordelene av en mindre by, der alt ligger innen en komfortabel avstand. Du kan f.eks. ta trikken til skjærgården …SHOPPING RUNDT AVENYN OG NORDSTAN

Avenyn (som faktisk heter Kungsportsavenyn) er en allé med mange spennende butikker, restauranter og nattklubber. Spaser ned alléen, og kom til området ved Vallgraven, et koselig distrikt for shopping.

Nordstan kjøpesenter tilbyr ly for regn og snø, med alle butikkene under ett tak. Andre gode handlegater er Kungsgatan, Magasinsgatan og Victoriapassagen.

Fersk fisk på Feskekyrka fiskemarked

Kjøp fersk fisk og sjømat over disk, eller nyt den deilig tilberedt på Gabriel restaurant. Med sin spesielle arkitektur er denne bygningen en av de store attraksjonene i Gøteborg, og nærmest hellig for de som elsker sjømat.

Gourmetrestaurant eller gatemat?

Foretrekker du en gourmetrestaurant med Michelinstjerne eller vil du heller ha noe fra et matvogn? Her finnes det restauranter for enhver smak, selv om sjømat ofte er spesialiteten. Gøteborg er full av nattklubber, kaféer og mer, så hva venter du på?

Kaffepause på Haga

Følg Vasagatan fra Avenyn for å utforske de brosteinsbelagte gatene i Haga-området. Smak den berømte Hagabullen på Café Husaren, eller noe annet fra en av de koselige kaféene som tilbyr hjemmelagde kaker og rekesmørbrød. Hvis du elsker shopping, vil du finne mange små, unike butikker og bruktbutikker der du kan gå på utkikk etter et røverkjøp.

Opplevelser på Universeum og Liseberg

Besøk Liseberg, den største fornøyelsesparken i Norden, med karuseller og attraksjoner året rundt for besøkende i alle aldre. Opplev regnskogen, eksotiske dyr og mye mer på Universeum vitenskapssenter.

Piknik og konserter i byparkene

Linné-området finner du på den andre siden av Haga, med de frodige grøntområdene i Slottsskogen park. Hvert år har du muligheten til å oppleve konserter her under Way Out West musikkfestival. Besøk pingvinene og selene i dyrehagen, eller nyt en piknik på plenen. Café Björngårdsvillan og Villa Belparc er blant de sjarmerende stedene du kan nyte et måltid eller en kaffe.

Botanisk hage ligger ved siden av Slottsskogen park, og er blant de største i Europa. Lær mer om planter, og se årstidene endre seg her.

Hvis du føler for å ta det med ro en stund etter en runde med shopping og sightseeing, finner du Trädgårdsföreningen bare et steinkast fra Avenyn.

Nyt kunst, design og opera

Øverst i Avenyn står den flotte Poseidon-statuen av Carl Milles. Hvis du er ute etter flere ting å gjøre, kan du besøke Gøteborg kunstmuseum som ligger her, eller kanskje Rohsska Museum med design, mote og kunsthåndverk. For den som liker opera, musikaler eller danseforestillinger anbefales Gøteborg opera.

Ta trikken til skjærgården

Fristet til å bade, ta en båttur eller danse på Branno-broen? Hvorfor ikke ta en tur ut til Gøteborgs sørlige skjærgård. Nyt sjøluften året rundt. Hopp på trikken til Saltholmen, og deretter skjærgårdsbåten til øyene Styrsö, Brännö, Donsö eller Vrångö. Reis hele veien på samme billett!