Helg i Malmö

I Malmø kan du sole deg og bade på Ribban strand, beundre skyskraperen Turning Torso eller prøve den berømte Malmø-falafelen. Hopp på toget for en dag i København, eller gå av litt før på Hyllie for shopping på Emporia – et av de største kjøpesentrene i Norden.Shopping i Malmø

Fra Stortorget til Triangeln – her er det mange gågater som sammen utgjør en lang, spennende handlegate. Herfra kan du også ta en liten omvei til de mange restaurantene på Lilla Torg. Hit har både lokale innbyggere og besøkende tatt turen for å nyte mat og drikke siden det åpnet på 1590-tallet.

For moteentusiaster anbefaler vi et stopp på Stora Nygatan, der du finner mange svenske og internasjonale kles- og designbutikker i tillegg til Scandic S:t Jörgen. Hvis vintage er mer din stil, bør du ta en titt på Davidhallstorg, der du finner bruktbutikker, koselige kaféer og designerbutikker.

Når du når 20 etasjer høye Scandic Triangeln som tårner over gågaten, trenger du ikke å bekymre deg for at handleturen er over, for du har også nådd kjøpesenteret med samme navn. I tillegg til 80 forskjellige butikker å velge mellom, kan du også hygge deg med en kaffe eller noe annet godt å drikke i cocktailbaren vår.

Shoppingtips i Malmø

  1. AB Småland (alt fra designerklær til grønne planter)
  2. Aplace (skandinavisk mote i Davidshall)
  3. Rundgång records (alternativ platebutikk i Möllan)
  4. Rågers Antik & Design (liten butikk fylt med glass og porselen)
  5. Emporia (et av de største kjøpesentrene i Norden)

Det er ikke Malmø uten Möllan

Det er ikke langt fra Triangeln til nabolaget Möllevangen, kjent lokalt som Möllan. Ta ruten via Friisgatan som omgjøres til gågate om sommeren, med store, populære utendørskaféer. Når du kommer til Möllan finner du en rekke gourmetrestauranter, kullgriller, gamle ølhaller og trendy hipsterbarer. Nyt!

Du finner ikke noen klassiske kommersielle kjeder på Möllevangen, men heller unike og uavhengige butikker med alt fra LP-plater til nips og direkte importert karripasta. Hvis det blir litt vel masete med alle grønnsakshandlerne på Möllevangstorget, kan du alltid stikke innom det lille Sankt Knuts Torg og den trendy kaffebaren Uggla.

Landets mest populære park

Takket være alle grøntområdene har Malmø lenge blitt kalt «parkenes by», men det er den minst grønne parken som er den morsomste. I hjertet av Möllevangen finner du Folkets park, antakelig den morsomste parken i Sverige, der det skjer ting fra tidlig morgen til sen kveld. Parken tilbyr karuseller, klubber, badedam, bordtennis, skateboard-rampe, konserter og ekte krokodiller.

Dra sørover for soling og bading

Ribersborg strand, eller Ribban (også kalt Malmøs Copacabana) er byens mest populære og sentrale strand. I tillegg til å sole deg og bade kan du også løpe, skate eller bare ta en spasertur her. På varme vår- og sommerkvelder samles Malmøs lokale innbyggere her for å spille ball, grille pølser eller bare se den vakre solnedgangen. I vintermånedene anbefaler vi et besøk i kaldtbad-huset. Her kan du ta en deilig varm badstue-økt før du tar en oppfriskende dukkert i sundet.

Den høyeste bygningen i Sverige

Gågaten langs Ribban strekker seg helt inn til Västra Hamnen og Turning Torso, som er den høyeste bygningen i landet på imponerende 190 meter. Västra Hamnen er et område som byr på både trendy og turistvennlige restauranter og utendørskaféer der du kan nyte solen. Hvis du har lyst på en svømmetur, kan du alltids hoppe uti fra en av bryggene langs kaien.

Live i Malmø

Det tar bare noen få minutter å spasere til den flotte konserthallen Malmö Live fra Västra Hamnen. I tillegg til å være konserthallen til Malmø symfoniorkester, arrangerer den store bygningen også andre konserter, klubber, utstillinger, foredrag og noen ganger til og med sirkusforestillinger.

Hvis du liker historiske konsertlokaler, har du kommet til den rette byen. KB tilbyr show og nattklubb mer eller mindre hver dag. Babel kaller seg Malmøs partykirke, og Moriskan tilbyr alt fra soulkvelder til punk-konserter og standup-show. Sjokolade har blitt erstattet av kultur i den tidligere sjokoladefabrikken Mazetti, og Palladium er hjem til både velkjente og mindre kjente favoritter. Med andre ord er det mye å danse til i Malmø.

Ta toget til København

Hvis du vurderer en dagstur, er det viktig å planlegge litt i forveien. Den danske hovedstaden har omtrent alt du kan ønske deg å se og gjøre. Velg blant byens mange områder: Vesterbro for det trendy, Indre by for shopping, og Christianshavn hvis du ønsker en avslappende dag og vil oppleve litt klassisk dansk hygge.

Gå ikke glipp av statuene på det Instagram-vennlige Glyptoteket, se ned på København fra middelaldertårnet Rundetårn, eller ta en tur med berg-og-dal-banene i byens to fornøyelsesparker. Lad batteriene med lunsj på Papirøen (fylt med matvogner), nyt middag i Kødbyen eller spis et klassisk dansk høyt smørbrød i Nyhavn. Hvis du fortsatt ikke har fått nok av København, kan du alltids bestille et rom på et av hotellene våre i byen. Velkommen!