Djurgården

På Djurgården kan du oppleve vakre, rolige, kongelige omgivelser, kombinert med livlige aktiviteter. Nyt lokale delikatesser på kaféene og restaurantene, pust inn den friske sjøluften, kos deg og lær noe nytt på et av øyas museer.

En grønn oase innrammet av kanaler og vakre hus

Kongelige historiske omgivelser

De vakre naturområdene er rike på historie og en del av Kungliga Djurgården. Ta en spasertur på kjærlighetsstien til kronprinsesse Victoria og prins Daniel, se Karl XIs jakthytte, eller len deg tilbake på Blockhusudden med en piknikkurv. Stedet er populært, og både joggere, hundeluftere, romantiske par på spasertur og livsnytere tar turen hit. Om sommeren er bukten full av seilbåter.

Bli inspirert av fortiden – besøk museene

Djurgården har ikke bare vakker natur å tilby. Øyen er et paradis for den som liker museer. Bli fascinert av historien bak det kongelige Vasaskipet på Vasa Museum, beundre kunsten på Prince Eugens Waldemarsudde museum, eller syng med på ABBA Museum.

Aktiviteter for alle

Du kan snurre rundt på karusellene på Gröna Lund fornøyelsespark, leve deg inn i et eventyr på Junibacken, eller besøke friluftsmuseet Skansen og bli kjent med alle dyrene der. Det finnes også mange gode restauranter der smaksløkene dine kan boltre seg i tradisjonell svensk mat, for eksempel på Wärdhuset Ulla Winbladh, eller på kaféen i hagen ved Rosendals Trädgård. Ta en sightseeingtur rundt øya og gjennom kanalen med båt.

Hotell nær Djurgården

For deg som bor på Scandic Sjöfartshotellet eller Scandic Gamla Stan ligger Djurgården ikke lenger unna enn en kort båttur fra Slussen. Fra Scandic Park går buss 67 hele veien frem. Og fra Scandic Anglais har du en fin spasertur langs Strandvägen til Djurgården. Vi har også flere hoteller i Stockholm å velge blandt.