Berlins underverden

Vekk fra de mest populære turistattraksjonene er det mange andre attraksjoner som venter på å bli oppdaget. Hvert distrikt, hver gate og hvert gårdsrom har en historie å fortelle. Det er her du oppdager de små detaljene som ofte blir oversett fordi de ikke er presentert i reiseguidene. En av disse skjulte skattene er Berlins underverden.Berliner Unterwelten

Klassikeren blant stedene i Berlins underverden. Hvis du ønsker å bli kjent med Berlin nedenfra, via tunneler, sjakter og forlatte passasjer, bør du ta en guidet omvisning i Berlins underverden. Her får du sjansen til å oppleve glemte steder som tilfluktsrom, kjellere og bunkere fra gamle dager. Du kan til og med bestille guidede omvisninger med personer som levde på den tiden. Du finner mer informasjon om Berlins underverden her.


(Foto: Berlin Unterground/Frieder Salm)

Gerichtshöfe

Wedding er ingen ny og lovende bydel; den har vært her lenge. Det tidligere arbeiderdistriktet Wedding har nå blitt en ekte perle i Berlins urbane landskap. Likevel er nabolaget fremdeles ukjent for mange turister. For eksempel Gerichtshöfe på Gerichtstraße. Dette området består av seks gårdsrom som byr på kunststudioer, restauranter, barer og svært imponerende arkitektur.

Graffiti-omvisninger

Berlin er graffiti- og gatekunsthovedstaden i Europa. East Side Gallery er kanskje den mest kjente graffitiveggen i Berlin. Alle kjenner denne attraksjonen. Men det finnes også andre, mindre kjente, og vanskeligere å finne, såkalte «Halls of Fame», der velkjente kunstnere har udødeliggjort seg selv i bildeform. Det urbane landskapet i Berlin er preget av de karakteristiske sporene som anerkjente og ukjente gatekunstnere har etterlatt seg. Det er bare å holde øynene åpne eller bli guidet av andre som vet hvor du bør dra.

Sykkeltur langs Havel

En av de vakreste sykkelstiene i Berlin er uten tvil ruten som går fra nord til sør langs elven Havel. Uansett hvor du starter turen, er du garantert en fornøyelse. En av fordelene med sykkelstien er at du kan sykle langs Havel nesten hele veien. Du passerer rolige strender, vakre enger, gamle ølhager og nydelige forstadsvillaer. Det er bare å komme seg opp på setet og tråkke i vei.

Basketballbane med et enormt kunstverk

Hva har en elefant med basketball å gjøre? En hel del i Kreuzberg. Siden 2016 har basketballbanen i Theodor-Wolff-parken vært pyntet med et 24 meter høyt veggmaleri av et elefanthode. Dette fargerike bakteppet frister mange til å komme hit for å spille.

Cap Rivi ølhage ved Spree

Den som krysser Caprivi-broen med bil går glipp av en av de vakreste ølhagene i hele Berlin. Cap Rivi Biergarten ligger rett under broen som krysser elven Spree. Her finner du mange bord med ølbenker satt opp for å ta imot kundene, noe som er vanlig for denne typen steder. Dette er ikke så spesielt i seg selv, men beliggenheten mellom elven Spree og Charlottenburg-slottet gjør ølhagen til en av de (hittil) skjulte skattene i Berlins pubmiljø.