Julemarked i Berlin

Berlin – en by med uendelige muligheter. Hvis du elsker denne hovedstaden om sommeren, vil du helt klart ikke bli skuffet om vinteren. Når det dreier seg om julemarkeder, viser Berlin seg fra sin beste side. Det er nesten 100 julemarkeder her, og vi introduserer deg for 7 av de beste.Lucia julemarked – en smak av Skandinavia

Navnet på dette markedet, Lucia, stammer fra Skandinavia og betyr «lysbringer». Hun bringer ikke bare lys, men også varme og hygge i bakgården til Berlins historiske Kulturbräuerei i bydelen Prenzlauer Berg. Her finner du et bredt spekter av delikatesser og håndarbeid basert på skandinaviske tradisjoner. Vi anbefaler gløggen som lages i tradisjonell stil på rødvin eller vodka og krydder som kanel, kardemomme eller ingefær, servert med rosiner og skåldede mandler. Og gå ikke glipp av sjansen til å prøve den underlige jakkevarmeren eller badstueovnen! Det er mye moro for barna her, blant annet et ridderslott og skandinavisk musikk. Markedet er åpent fra slutten av november til rett før jul.

Charlottenburg slott julemarked

Nok en gang står Charlottenburg slott som et vakkert bakteppe til det som antakelig er det mest majestetiske julemarkedet i Berlin. Den imponerende opplysningen av slottsbygningene er en fryd for øyet for liten og stor. For barna er det et område med nostalgiske karuseller, perfekt for å underholde de små! Og for matelskeren er det en utendørs restaurant. Dette magiske markedet er åpent fra slutten av november til jul.

Winterwelt Potsdamer Platz

Bare noen skritt fra Scandic-hotellet vårt på Potsdamer Platz, åpner denne vinterverdenen igjen dørene langs Alten Potsdamer Straße. Det mest sporty av alle julemarkedene er spesielt attraktivt for familier og ungdommer, med det legendariske kjelkeløpet, skøytebanen og curlingbanen. I tillegg til de sportslige attraksjonene er det også mange flotte boder som selger tradisjonelle suvenirer og snacks. Markedet er vel verdt et besøk! Dette markedet er også åpent fra slutten av november til jul.

Alt-Rixdorfer julemarked

Neukölln – julemarkedet på Richardplatz torg skaper en helt spesiell julestemning takket være parafinlamper og vakkert pyntede trær. Her presenteres en fargerik blanding av flott håndarbeid og hjemmelagede delikatesser andre søndag i advent. Andre interessante attraksjoner her er slede-utstillingen og den gamle landsbysmien der smeder viser ferdighetene sine.

Julerodeo

Den innendørs julerodeoen er et annerledes julemarked. På de tre første søndagene i advent åpner Berlins tidligere isfabrikk, Kühlhaus Berlin, dørene for designernes julemarked. Over fem etasjer presenteres et sofistikert utvalg av kunst, mote, smykker og gatemat av kunstnere og kreative sjeler. Dette unike alternativet til det klassiske julemarkedet er det perfekte stedet å lete etter originale gaveidéer, da alle slags unike ting er til salgs her. Bakgrunnsmusikken her er også ganske annerledes – her er det den elektroniske musikken fra lokale DJ-er som skaper stemningen.

Gendarmen julemarked

I førjulstiden gjøres et av Berlins vakreste torg om til en liten teltby full av lys. På Gendarmenmarkt torg finner du en blanding av uvanlige kulinariske godbiter og kunst og kultur – alt sammen akkompagnert av et omfattende sceneprogram med danseakrobater, kor og klovner. Det sosiale ansvaret er også tydelig her, siden en del av prisen på inngangsbilletten (EUR 1) går til sosiale og kulturelle formål. Gendarmen julemarked er åpent fra slutten av november til nyttår.

Japansk julemarked

Lille Japan i Berlin. Den andre helgen i advent inviterer arenaen i Berlin-Treptow besøkende til det japanske julemarkedet. Her finner du et variert program med tradisjonell japansk mat, moderne kunst og håndverk, keramikk og mote. Dans, brytekamper og japanske DJ-er tilbyr eksepsjonell underholdning.

Du er varmt velkommen til våre Scandic-hoteller i Berlin

Vinteren kan av og til tappe deg for energi, spesielt etter å ha gått rundt på Berlins mange fantastiske julemarkeder. De to hotellene våre i Berlin, Scandic Berlin Kurfürstendamm og Scandic Berlin Potsdamer Platz, er begge perfekte steder å slappe av etter en lang dag ute i byen. Lad batteriene og kryp opp i de komfortable sengene våre, eller få varmen med noe varmt å drikke i baren. Hvis du ønsker å virkelig få varmen tvers gjennom, kan du ta en økt i hotellets badstue.