Museer i Berlin

Berlin er mer enn bare TV-tårnet på Alexanderplatz, Brandenburger Tor eller Reichstag-bygningen. Den tyske hovedstaden skilter med mer enn 170 museer som stiller ut alt fra historiske mesterverker til moderne kunst. Oppdag de mest spennende museene i Berlin.  

Naturhistorisk museum 

Besøkende vil få et fargerikt innblikk i naturens verden på Tysklands største naturhistoriske samling. På utstillingen kan du se mer enn 30 millioner gjenstander som har blitt samlet inn av vitenskapsfolk siden tidlig på 1700-tallet og som bare venter på å bli oppdaget. Dette inkluderer gjenstander fra solsystemets fødsel, skjeletter, egg, fuglereder, fossile dyr og mye mer. Museet er et av de viktigste forskningsanleggene i verden. Besøkende kan dra på sin egen oppdagelsesreise og få et fascinerende overblikk over museets nyeste forskningsprosjekter samt beundre originale studiegjenstander. Få billetter her.

Alte Nationalgalerie

Dette er hovedsetet til nasjonalgalleriet, som deler inn utstillingene sine i fem ulike avdelinger. Noen av disse er Neue Nationalgalerie, Hamburger Bahnhof og Museum Berggruen. Hvis du liker impresjonismen, realismen og romantikken, vil du finne mye du liker på Alte Nationalgalerie. I tillegg til malerier av Claude Monet, Caspar David Friedrich og Franz Marc, er det stilt ut mer enn 100 skulpturer over tre etasjer. Få mer informasjon og billetter her.

Hamburger Bahnhof 

Besøkende kan se frem til en samling av moderne kunst på nasjonalgalleriets største museum. Den tidligere terminalstasjonen for Berlin-Hamburg-jernbanen startet driften i 1846. Imidlertid var det ikke mulig å holde tritt med det økende trafikkvolumet, så den har blitt brukt som et utstillingslokale siden 1904. I dag er det kun stasjonsbygningen fra den tiden som fremdeles står. Stedet er vel verdt et besøk, og ikke bare på grunn av den historiske bygningen: den tidligere stasjonen huser en av verdens viktigste offentlige samlinger av moderne kunst. Få billetter på en svært moderne måte  her

Minnesmerket over Berlinmuren 

Minnesmerket over Berlinmuren er strengt tatt ikke et museum, men likevel verdt et besøk. På Bernauer Strasse kan besøkende rusle gjennom seksjoner av muren og andre ruiner fra det tidligere grenseområdet. Friluftsutstillingen er dedikert til voldsofre og byr på fascinerende historisk innsikt. På den andre siden av gaten kan de som er interesserte også gå inn på besøks- og dokumentasjonssenteret med utkikkstårnet.  

Pergamonmuseum 

Dette er et av museene på Museumsinsel i Berlin og har blitt oppført på UNESCOs verdensarvliste. Her finner besøkende ikke bare ett, men tre museer: samlingen av klassiske oldsaker, museet for det fjerne østen under antikken og museet for islamsk kunst. Disse skilter med verker fra greske og romerske tider samt museets mest berømte verk: det monumentale Pergamonalteret. Bestill billetter her.

DDR Museum Berlin

Her kan besøkende i alle aldre få oppleve hvordan livet var i det tidligere Øst-Tyskland. Denne utstillinger dekker 1000 kvadratmeter og illustrerer livet i DDR under sosialismen, Berlinmuren og det hemmelige Stasi-politiets fremtreden. Du vil aldri kjede deg på dette museet. Det byr på mange interaktive alternativer i 45 områder med ulike temaer. Prøv simulatoren for å kjøre en Trabi gjennom østtyske boligstrøk eller se hvor kul en prefabrikkert leilighet kan være. Få mer informasjon og billetter  her.

Deutsches Historisches Museum 

På Deutsches Historisches Museum kan du omgi deg med tysk historie, illustrert av rundt 90 000 historiske gjenstander. Den faste utstillingen «Tysk historie fra middelalderen til Berlinmurens fall» gir deg et fascinerende overblikk over utviklingen i landet. Museet har også spesialutstillinger som byttes ut. Disse er dedikert til spesifikke historiske begivenheter i ulike perioder.

Deutsches Spionagemuseum

Vær spion for én dag på Tysklands eneste spionmuseum. Ved hjelp av moderne teknologi kan besøkende være med på å løse hemmelige koder, hacke seg inn på nettsider, komme seg gjennom laserlabyrinten og mye mer. Flere av gjenstandene, som avlyttingsenheter i sko eller paraplyer med giftpiler, vil gi deg innsikt i byens spionasjehistorie. Finn ut hvem som vet mest om deg: Stasi, NSA eller Facebook? Bestill billetter i all hemmelighet her.