Turistattraksjoner i Berlin

Når du tenker på Berlin, er ofte det første som dukker opp Brandenburger Tor, TV-tårnet og Riksdagsbygningen. Byen har likevel mange flere spennende steder enn bare disse klassiske severdighetene. Vi har fem gode Berlin-tips som viser deg hva du kan oppleve i den tyske hovedstaden.En spasertur gjennom Berlin

Hvis du synes det er litt for mange folk på togene i Berlin, finner du mange interessante severdigheter ved å gå fra Potsdamer Platz. Når du har fått sett skyskraperne, kan du gå nordover på  Ebertstrasse . Etter en kort stund vil du se Berlins største park, Tiergarten, på venstre side. På høyre side finner du Holocaust-minnesmerket, som består av 2 711 betongblokker. Derfra har du kort vei til Brandenburger Tor, den mest berømte attraksjonen i Berlin og et perfekt sted for et familiebilde. Nå kan du fortsette i alle retninger: i vest finner du Seierssøylen, hvor du har nydelig utsikt fra utkikksplattformen. Du finner de fleste av byens severdigheter i øst: gaten «Unter den Linden», som strekker seg fra Brandenburger Tor til Alexanderplatz, skilter med attraksjoner som Staatsoper Berlin, Bebelplatz og Humboldt-universitetet. 

Riksdagsbygningen

Reichstag er en av de viktigste bygningene i Berlin. Det var her Philipp Scheidemann utnevnte republikken den 9. november 1918. Forsamlingshuset og kuppelen ble ødelagt av brann i 1933. Siden 1990 har Riksdagsbygningen vært et sete for Tysklands føderale regjering. I dag kan turister besøke den fantastiske glasskuppelen og takterrassen uten å betale. Hvis du vil delta på et plenumsmøte, kan du registrere deg på nettet her.

Berlin domkirke 

Dette er et must for alle som er glad i kirker og besøker byen. Domkirken ble bygd opp på nytt av keiser Wilhelm II mellom 1894 og 1905, og har siden den tid lyst opp sentrum av Berlin med sin nydelige kuppel. Noe som skiller seg ut er Hohenzollerngruft-krypten, hvor nesten 100 kister har blitt gravlagt, og Predigtkirche med sin imponerende kuppel. Guidede omvisninger i domkirken tilbys hvert 20. minutt og er inkludert i billetten.

Gendarmenmarkt

Dette vakre torget ligger midt i selve sentrum av Berlin. Det er omgitt av storartede bygninger på tre sider: den tyske domkirken, den franske katedralen og Konzerthaus. Hvis du er heldig, kan du oppleve offentlige fremføringer som kan høres fra hele torget. Men du kan nyte mer enn bare musikk her: Gendarmenmarkt kan også skilte med fantastiske restauranter. Godt etablerte restauranter som Lutter & Wegener, Borchardt og Einstein kaffebar gjør at du ikke vil mangle forfriskninger.

East Side Gallery

Alle som er interessert i gatekunst og Berlins historie, bør ta en spasertur langs East Side Gallery. Denne delen av Berlinmuren ligger i Friedrichshain-distriktet og går langs elven Spree. Dette 1 316 meter lange galleriet med sine 101 kunstverker i storskala er verdens lengste friluftsgalleri. Bildene på den tidligere østsiden gjenspeiler de politiske endringene og gleden over murens fall. Visse verker, som Bruderkiss (brorkysset) av den russiske maleren Dimitri Wladimirowitsch, har skapt global oppmerksomhet. Den beste måten å komme seg til East Side Gallery på er fra Schlesisches Tor T-banestasjon eller fra Warschauer Strasse T-bane- og S-Bahn-stasjon.

Mauerpark loppemarked

I Mauerpark i Prenzlauer Berg-distriktet holdes det et fargerikt loppemarked hver søndag. Markedet fungerer også som et møtested for turister, lokale, designere og studenter. I tillegg til å by på diverse kuriositeter, klær og håndverk,  lokker loppemarkedet til seg musikere og et bredt utvalg av internasjonal gatemat. Et av de største høydepunktene er noe som kan beskrives som en av Tysklands beste karaokefester. Når det er fint vær, bruker arrangøren Joe Hatchiban høyttalere, et miksebord og en laptop for å forvandle det halvsirkelformede amfiteateret i parken til en komplett karaokescene. Her kan modige sjeler få testet ut sangstemmen sin. Ikke bekymre deg – det er mer fokus på underholdning enn faktisk talent.

Panoramapunkt

Rett ved siden av selve Potsdamer Platz finner du et alternativ til TV-tårnet. For bare halvparten av prisen kan du nyte 360° utsikt over Berlin her. I Kollhoff-tårnet tar den raskeste heisen i Europa deg til 24. etasje på bare 20 sekunder. Her finner du en kafé, en utstilling om historien bak Potsdamer Platz  og en utkikksplattform med nydelig utsikt over Berlin. Schloss Bellevue, Kaiser-Wilhelm-Gedächtniskirche eller Gendarmenmarkt – herfra kan du se alt. En ekstra fordel: Panoramapunkt ligger bare noen minutters gange fra Scandic Berlin Potsdamer Platz. Hvis du vil gå opp til toppen, kan du få billetter her.

Teufelsberg

Teufelsberg er et 120 meter høyt berg som består av ruiner fra andre verdenskrig. Du har spektakulær utsikt over Berlin fra «fjelltoppen». Du kan også utforske den mystiske og hemmelighetsfulle bygningen som tidligere var en luftfartskontroll- og lyttestasjon for NSA. Berget ligger i nabolaget Charlottenburg-Wilmersdorf i Grünewald-distriktet. Her liker de lokale å delta i sportsaktiviteter samt slappe av med fjellsykling, fotturer eller  paragliding. Om sommeren kan du besøke den  nærliggende  innsjøen Teufelssee , som tar sitt navn fra Teufelsberg. Dette er det perfekte stedet  for å kjøle seg ned. Om vinteren derimot, er  Teufelsberg en flott akebakke.

Markthalle Neun

Markthalle Neun i Kreuzberg ligger i nærheten av Gorlitzer Park T-banestasjon og  trekker til seg mange nysgjerrige besøkende hver dag. De er alltid glade for å finne  regionale sesongprodukter og autentiske matvarer fra overalt i verden. Strukturen av jern og glass samt det luftige atriet gir hallen en rustikk sjarm. Hver torsdag fra kl. 17.00 til 22.00 arrangeres «Streetfood Thursday». Dette er dagen da bodene viser frem sin kulinariske variasjon og skjemmer bort besøkende med velsmakende delikatesser. Barn og ungdom kan også ta del i matlagingskurs og lære seg nyttige ferdigheter innen matlaging .

Innkvartering i hjertet av Berlin

Våre to hoteller er de perfekte startpunktene når du vil utforske de beste attraksjonene og severdighetene i Berlin. Hotellene våre ligger på Potsdamer Platz i sentrum, nært Kreuzberg, eller i vest på den berømte Ku’Damm rett ved KaDeWe – alltid der det skjer, men likevel rolig og fredelig nok til at du kan slappe av etter en slitsom dag med sightseeing. 

Scandic Berlin Potsdamer Platz Scandic Berlin Kurfürstendamm

 • Byhoteller med en sentral beliggenhet
 • Mindre enn 15 minutters gange fra Tiergarten
 • Severdigheter like i nærheten (som KaDeWe, Zoologischer Garten, Brandenburger Tor, Gropius-bygningen)
 • Gratis WiFi
 • Barn på opptil 12 år får overnatting og frokost uten ekstra kostnad
 • Romslige og komfortable rom
 • Omfattende frokost med mange økologiske og allergikervennlige produkter
 • Parkering rett ved hotellet vårt
 • Skandinavisk stil i Tyskland
 • Lun og vennlig service
 • Bestill direkte på nettsiden vår og få de beste tilbudene