Museer i Frankfurt

Bankmetropolen er mangefasettert og alltid full av overraskelser, med varierte og spennende kulturarrangementer. Fra gamle mestere og moderne kunst til natur og teknologi – de mange museene tilbyr en underholdende reise gjennom historien av kultur og forskning. Vi har satt sammen en liste over de mest populære museene i Frankfurt.Städel Museum

Kanskje det mest kjente museet i Frankfurt, som alltid etterlater et varig inntrykk på grunn av den store mengden kunst fra hver periode i de siste 700 årene. Städel Museum stiller ut et bredt utvalg skulpturer, malerier og fotografier innen historisk og moderne kunst. Gå ikke glipp av de mange midlertidige utstillingene når du utforsker museet.

 

Museum für Kommunikation – Kommunikasjonsmuseet

Kommunikasjonsmuseet gir et spennende innblikk i gårsdagens, dagens og morgendagens kommunikasjon. Barnas verksted i toppetasjen, i tillegg til de mange interaktive delene som dere kan eksperimentere med, gjør dette museet til et av de mest populære stedene for en dagsutflukt med hele familien.

 

Naturmuseum Senckenberg – Senckenberg naturhistoriske museum

Tysklands største naturhistoriske museum er også vel verdt et besøk med barna. De store dinosaurskjelettene er imponerende nok i seg selv. Men i tillegg til dinosaurer, finnes det mange andre naturfenomener og dyr du kan oppdage her, inkludert verdens største samling av fugler.

 

Museum für Moderne Kunst – Museum for moderne kunst

Dette internasjonalt anerkjente museet for moderne kunst huser en stor samling av moderne kunst og samtidskunst, inkludert malerier, skulpturer og utøvende kunst, med utstillinger som inkluderer verker av Andy Warhol og Roy Lichtenstein. MMK Museum für Moderne Kunst er konsekvent arenaen for utstillinger av global betydning.

Bilde venstre* | Bilde høyre**

 

Deutsches Filmmuseum – Tysk filmmuseum

Bør besøkes av enhver filmentusiast: Filmmuseet gir et innblikk bak kulissene i Hollywood og andre filmstudioer. Besøkende inviteres ikke bare til å lære om filmteknikk fra fortid og nåtid, de gis også en dyp innsikt i filmtriks som brukes av filmregissører og -produsenter. De mange interaktive utstillingene gjør et besøk på filmmuseet til et av de mest underholdende museumsbesøkende i Frankfurt.

 

Bare en kort spasertur unna

Hvis du kommer på besøk til Frankfurt kan du nesten ikke unngå et besøk til et av de mange berømte museene. Scandic Frankfurt Museumsufer har fått navnet sitt fra den fantastiske promenaden som har det største antallet museer i Frankfurt. Museumsufer ligger rett overfor hotellet vårt, og er kun en kort spasertur unna, langs elvebredden til Main.

 

 

* MMK 1 fra MMK Museum für Moderne Kunst, Frankfurt am Main, fotografi av Axel Schneider

** MMK1 av MMK Museum für Moderne Kunst, Frankfurt am Main