Hva du kan gjøre i Frankfurt

Bankmetropolen Frankfurt blir mer og mer attraktiv som reisemål, ikke bare for forretningsreiser. Finanshovedstaden tilbyr mange kjente turistattraksjoner og steder som gjør et opphold på Mainhattan uforglemmelig. Her har du noen få av de mest underholdende aktivitetene for en reise til Frankfurt.Sachsenhausen for et glass cider

Frankfurts kultdistrikt Sachsenhausen, med smale, brosteinsbelagte smug og sjarmerende lokaler, utgjør en herlig kontrast til byens landskap av skyskrapere. Ingen utflukt til den andre siden av elven Main er komplett uten å bruke litt tid i en sjarmerende Äppelwoi-bar (Äppelwoi er det de lokale innbyggerne kaller cider, som bokstavelig talt betyr eplevin) med god musikk og litt handkäs (håndost), en typisk spesialitet fra Frankfurt, før du slår deg løs i byens natteliv.

En båttur på Main

Ingen annen tysk by er like fantastisk vakker fra vannet som Frankfurt. Hvis du ennå ikke har fått nok av byens fantastiske skyline etter en spasertur på Eisernen Steg, anbefaler vi en båttur på elven Main. En båttur er ideelt hvis du ønsker å se de viktigste turistattraksjonene uten å bruke mye tid og penger, og du ønsker et flott alternativ til en vanlig byomvisning.

Shopping på Kleinmarkthalle

Hvis du spaserer gjennom Frankfurt Altstadt på sightseeing, er et besøk på Kleinmarkthalle et absolutt must. Dette historiske markedet ligger rett rundt hjørnet for turistattraksjoner som Kaiserdom St. Bartholomäus (Frankfurt katedral) og Römer, det berømte rådhuset fra det 15. århundre. Og hvis du ennå ikke har prøvd en Frankfurter-pølse med grønn saus – den definitive regionale delikatessen – er det på høy tid å gjøre det på en av de 150 bodene på markedet.

Copyright foto: HFM / J. Brutto

I Goethes fotspor

Goethe Tower i Sachsenhausen, Goethe Monument nær Hauptwache og Goethe Universität, fødestedet til Frankfurter Schule, en skole innen sosialteori og filosofi – Goethes fødeby er full av minnesmerker etter denne mesterpoeten. Goethe House er naturligvis et absolutt must for besøkende som har en forkjærlighet for sightseeing. Et besøk til bygningen der Goethe ble født og levde i 20 år er virkelig som å reise tilbake i tid, takket være detaljene i fremstillingen.

Ta en spasertur gjennom Palmengarten (Palmehagen)

Palmehagen er en oase av fred og ro, midt i hjertet av den travle storbyen Frankfurt. Den botaniske hagen gleder besøkende både sommer og vinter, med den mest varierte, biotope og eksotiske vegetasjonen. Palmehagen er også det perfekte stedet for en dagsutflukt med hele familien, takket være de imponerende lekeplassene og andre aktiviteter.

Det perfekte utgangspunktet for enhver aktivitet i Frankfurt

Frankfurt er en by med mye å oppdage og mye å gjøre. Scandic Frankfurt Museumsufer er det ideelle hotellet for gjester som ønsker å slappe av etter en spennende dag. Med det stilfulle designet og den skandinaviske feel-good-atmosfæren, i tillegg til den fantastiske utsikten over byens skyline fra de øvre etasjene, er dette hotellet virkelig spesielt. Her har du det perfekte utgangspunktet for sightseeing eller andre aktiviteter i byen, takket være den sentrale beliggenheten.