Elbphilharmonie Hamburg

Bli kjent med Elbphilharmonie i Hamburg! Byens landemerke kombinerer tre konsertsaler, et stort område for å fremme musikk, en cateringtjeneste, et hotell og ikke minst Plaza, med fantastisk panoramautsikt over byen og havnen.KULTUR i havnebyen Hamburg

Ta en tur til Nord-Tyskland og opplev Hamburgs landemerke, Elbphilharmonie, og den unike konserthallen. Scandic Hamburg Emporio er det perfekte hotellet når du skal besøke Elbphilharmonie.

Scandic Hamburg Emporio ligger rett ved siden av Laeiszhalle, Elbphilharmonies søsterkonserthall, og i tillegg til å ha en sentral beliggenhet får du her også utsikt mot Elbphilharmonie fra åttende etasje.

Bilde: www.mediaserver.hamburg.de / Christian Spahrbier

Elbphilharmonie er kanskje den mest spektakulære konserthallen i Europa, med en ikke mindre spektakulær utviklingshistorie. Mellom byggestart i april 2007 og den store åpningen i januar 2017, har det vært nesten 10 år med bygging og utvikling. Bygningen har blitt et landemerke, og tiltrekker besøkende fra hele verden til hansabyen Hamburg. Elbphilharmonie ble bygget over lagerhuset Kaispeicher A, som ble bygget på havnen mellom 1963 og 1966, og brukt til oppbevaring av kakao. Elbphilharmonie ligger nær det historiske Kontorhaus-distriktet og Speicherstadt, som står på UNESCOs verdensarvliste. Bygningen måler 110 meter på sitt høyeste, og beriker ikke bare byens arkitektoniske landskap. Elbphilharmonie fungerer også som et kulturelt møtested mellom gammelt og nytt.

Bilde: www.mediaserver.hamburg.de / Michael Zapf

Konserthallen

Musikkprogrammet karakteriseres av kunstnerisk kvalitet og mangfold. Konsertene på Elbphilharmonie finner sted i den store konserthallen, hjertet av bygningen. Konserthallen har 2100 seter som går rundt hele rommet i flere etasjer rundt scenen i midten. En annen funksjon er den «hvite huden», som ble utviklet spesielt for Elbphilharmonie av den internasjonalt anerkjente akustikeren Yasuhisa Toyota. Huden består av 10 000 individuelle gipsfiberpaneler, som ble tilpasset på millimeteren for å sikre at lyden projiseres inn i hvert hjørne av hallen.

Plaza

Plaza er et høydepunkt for besøkende fra hele verden, og også innbyggere i Hamburg, med en høyde på 37 meter over bakkenivå. Du kan forhåndsbestille billetter til Plaza, og disse kan hentes ut på stedet. Her får du en spektakulær panoramautsikt over byen og havnen. Utsiktsplattformen mellom det gamle lagerhuset Kaispeicher og den nye delen av bygningen går hele veien rundt strukturen, og gir deg følelsen av den massive størrelsen på konserthallen. Innvendig er hotellobbyen, og du kan også komme deg til konserthallene herfra. Plaza er åpen for alle besøkende i Hamburg, selv om du ikke skal på konsert.