Museer i Hamburg

Havnen, musikkteateret og Reeperbahn er attraksjonene som folk flest forbinder med Hamburg. Likevel skilter denne hanseatiske byen med flere interessante museer. Her vil alle finne noe de liker, fra fotografi til emigrasjon. Det følgende vil gi deg litt innsikt i byens museumsverden.Miniatur Wunderland

En skjult verden midt i Speicherstadt-distriktet i Hamburg: Miniatur Wunderland Hamburg. Denne iøynefallende modellen inkluderer 15 km med jernbanespor og 263 000 figurer, og nye land legges til stadig vekk. Ideen bak utstillingen var å inspirere og imponere menn, kvinner og barn i like stor grad. Antallet besøkende beviser hvor vellykket foretaket har vært. Det er lurt å kjøpe billetter på nettet på forhånd for å redusere ventetiden.

Deichtorhallen

Den moderne kunsten og fotografiene på dette museet beskrives som et «høydepunkt på Hamburgs kunstnermil». Det 3800 kvadratmeter store utstillingsområdet har hatt mer enn 160 utstillinger til dags dato. Det er ikke rart, siden den åpne arkitekturen av stål og glass skaper plass til spektakulære scenarioer. Deichtorhallen-komplekset består av hallen for moderne kunst, fotografihuset og den private Falckenberg-samlingen. Få billetter på nettet her.

U-boot Museum

Ta et dykk inn i en av verdens største ubåter. Før den endte opp i Hamburg havn, ble denne båten brukt til spionasje. Besøkende kan beundre den russiske teknologien og oppleve hvordan mannskapet levde. Du kan bestille guidede omvisninger på nettet og få eksklusiv tilgang til kommandosenteret. Dette eksepsjonelle museet er ikke egnet for besøkende med klaustrofobi, siden korridorene og rommene er svært trange og båten ligger helt under vann når det er flo. Få billetter her.

Hamburg museum

Ti minutters gange fra Scandic Hamburg Emporio finner du et museum som innlemmer byens historie fra år 800. Hvordan utviklet en formålsbosetting seg til å bli en av Europas viktigste havnebyer? Det vil du finne ut i løpet av besøket!  I tillegg til temaområder som «musikk og teater» og «jøder i Hamburg», kan du også se Europas største modelljernbane i aksjon. Et pluss: barn under 18 år får gratis inngang!

Internationales Maritimes Museum

I Hamburgs eldste gjenlevende varehus kan du utforske verdens største maritime samling. Alle som har en interesse for sjøfart, vil finne masse de liker her. Utstillingene på museet dekker temaer som navigasjon og kommunikasjon i den tidligere sjøfartsindustrien samt skipsbyggingens historie. Hvis du liker tanken på å være kaptein for et skip, kan du ta roret i skipsimulatoren. Alle ekte sjøfolk kan få billetter her.

BallinStadt –  museum for emigrasjon

Bli med tidligere emigranter og del håpet og drømmene deres på en ferd mot en ny verden. BallinStadt arbeider med de mange ulike fasene innen immigrasjon og emigrasjon. Selve museet var en gang i tiden et tilfluktssted for emigranter og ble grunnlagt av Alberg Ballin for 120 år siden. Museet byr på en rekke interaktive aktiviteter: besøkende kan blant annet sjekke familiehistorien  sin på senteret for slektsforskning. For barn finnes det et multimediaspill hvor de kan spille rollen som emigranter.

Museum der Arbeit

Hva er viktigst når det gjelder ansettelse? Museum der Arbeit er det rette stedet for å finne svaret på dette! Museet gir liv til Hamburgs industrielle, teknologiske og sosiale historie. Besøkende kan for eksempel beundre det gigantiske skjærehjulet TRUDE, som ble brukt til å grave tunnelen under elva Elben. For de minste kan museet by på attraksjoner som et trykkeverksted og en metallpresse i drift. Hovedmuseet har to friluftsområder: Hafenmuseum og Speicherstadtmuseum.

Museum für Kunst und Gewerbe

Dette er bare ett av mange kunstmuseer i Hamburg, men med sine over 500 000 verker er det desidert det største. Her vil du finne litt av alt fra 4000 års historie: religion, fotografi, mote og en samling av musikkinstrumenter. Innsidetips: Instrumentene spilles på visse guidede omvisninger. Spesielle utstillinger har aktuelle eller kulturhistoriske temaer, som tatoveringer eller tekstilindustriens mørke side.

Scandic Hamburg Emporio

Det perfekte startpunktet for eventyret

Du får følgende fordeler:

 • Byhotell med en sentral beliggenhet i Hamburg
 • Bare 15 minutters gange fra Dammtor stasjon for langdistansetog
 • Andre severdigheter like i nærheten (som Gänsemarkt, Jungfernstieg, Laiszhalle og Planten un Blomen)
 • Gratis WiFi
 • Barn på opptil 12 år får opphold og frokost uten ekstra kostnad
 • Romslige og komfortable rom
 • Omfattende frokost med mange økologiske og allergikervennlige produkter
 • Parkering rett ved hotellet vårt
 • Skandinavisk stil og design i Tyskland
 • Lun og vennlig service
 • Bestill direkte på nettsiden vår og få de beste tilbudene