Tips til weekend-tur i München

Har du pakket lederhosen og dirndl-skjørtet? I såfall, et varmt «Griass Gott» og velkommen til München! Delstatshovedstaden i fristaten Bayern er et fantastisk reisemål med masse historie, unik arkitektur, tradisjonell bayersk mat og så mange steder å se!

Oppdag byen sammen med oss. Scandic München Macherei ligger i den østlige delen av München, der et innovativt og levende senter for kunst, gastronomi, design og fremtidsrettede prosjekter har utviklet seg. Dette nye distriktet har fått priser for sin bærekraft og er ideelt plassert bare et par minutter med tog fra det noen ganger overfylte sentrum.

Vi har satt sammen en to-dagers tur for weekend-avbrekket ditt i München der du kan utforske de vakreste stedene og attraksjonene i byen, bruke tid på stille torg og så klart stoppe for en fyllende matbit.

Dag 1 – Start på turen: Scandic München Macherei

Startpunktet for turen vår i München er Scandic München Macherei. Etter en energiboost fra vår omfattende frokostbuffet kan du utforske vår foreslåtte turrute enten på en avslappet måte med offentlig transport, eller på sykkel eller til og med til fots hvis du liker å gå.

Varighet av turen til fots: omtrent 5 timer

Varighet av turen på sykkel: omtrent 3 timer

Varighet av turen med offentlig transport: omtrent 2,5 timer

Destinasjon 1: Frauenkirche

For de som reiser med offentlig transport anbefaler vi at du tar trikk nr. 21 mot Westfriedhof og går av på Marienplatz-stoppet. Varighet omtrent 20 minutter. Du kan komme deg til Marienplatz med sykkel på rundt 15 minutter og 50 minutter hvis du går.

Du vil umiddelbart se Frauenkirche når du kommer til Marienplatz. Denne sen-gotiske kirken dateres tilbake til 14-hundretallet og er en av de mest berømte attraksjonene i München. Du bare må besøke den.

Visste du at bare et par bygninger har tillatelse til å være høyere enn kirkens to distinkte tårn?

Du kan nyte en spektakulær utsikt over München fra de 100 meter høye tårnene.

TIPS: Du kan allerede se og beundre tårnene på Frauenkirche fra toppetasjene på Scandic München Macherei.

Destinasjon 2: Marienplatz-torget

Marienplatz er det berømte sentrum i Münich og det er nok av butikker og restauranter rundt torget, som er et populært møtested for beboere i München og besøkende til byen.

Dette er også hvor gågatene begynner. Hvis du foretrekker å avbryte turen nå og heller ta en omfattende shoppingrunde, er dette stedet å starte. Bare sett av gårde umiddelbart.

Det du absolutt må se på Marienplatz: det berømte Alte Rathaus (det gamle rådhuset), Neue Rathaus (det nye rådhuset) og Peterskirche (St. Peters kirke). Den siste er også det andre stoppet på turen vår.

Destinasjon 3: Peterskirche

Vet du allerede hva Alter Peter er?

Alter Peter (Gamle Peter) er navnet på tårnet på den eldste sognekirken og derfra kan du nyte en fantastisk utsikt over München.

Et av de berømte kunstverkene i kirken er det 300 år gamle barokke alteret.

Er du litt småsulten på dette punktet, eller romler magen din allerede? Da vil den neste destinasjonen være et kulinarisk høydepunkt for deg!

Destinasjon 4: Viktualienmarkt 

Viktualienmarkt ligger bare 3 minutter fra Peterskirche til fots. Markedet har vært avholdt hver dag unntatt søndager og offentlige helligdager siden 1807 og har permanente boder.

Det var opprinnelig et bonde- og urtemarked, men i dag er det et perfekt sted for både etablerte og kommende gourmeter.

Du vil garantert finne alt her, fra tradisjonelle bayerske til eksotiske råvarer. Enten du ser etter en lett snacks, noen spennende krydder eller mat for en middag med venner – du vil utvilsomt finne det du leter etter.

Så klarte du å tilfredsstille sulten din? La oss da ta deg med på en kort 12 minutters spasertur til den neste destinasjonen på turen vår.

Destinasjon 5: Residenz-palasset og Odeonsplatz-torget

Odeonsplatz er et absolutt visuelt høydepunkt takket være bygninger som Feldherrnhalle (feltmarskalkenes hall) og Theatinerkirche (Theatinerkirken)!

Rett ved siden av Odeonsplatz er det største sentrumspalasset i Tyskland – Residenz.

Det er verdt å ta enn titt inn i Residenz for å se den fantastiske Herkulessaal (Herkulessalen), skattkammeret og de mange andre historiske rommene.

Parken rundt er en grønn oase og det perfekte stedet å nyte en spasertur og et kort avbrekk fra byen. Ved siden av parken er Münchens grønne hjerte – det finnes ikke noe vakrere sted en Englischer Garten (den engelske hagen), som ligger rett ved siden av Odeonsplatz.

Destinasjon 6: Englischer Garten-parken

Englischer Garten er en av de største parkene i verden.

Den er berømt, blant annet for Eisbach-bølgen, et populært sted for surfere.

Parken strekker seg over 375 hektar og det er nok av plass til å slappe av og nyte en piknikk.

Ett livlig sted er det kinesiske tårnet. Her har du muligheten til å nyte et «Mass» (literglass) med øl utendørs.

Jøss, det er allerede så sent! Vi anbefaler at du avslutter dagen din på den tradisjonelle måten med noen bayerske delikatesser og en øl.

Destinasjon 7: Münchens Hofbräuhaus-taverna 

Etter en slik aktiv dag fortjener du virkelig en «Mass» i den berømte tavernaen Hofbräuhaus. Det er rundt en 10 minutters spasertur fra det siste stoppet, Englischer Garten, til Hofbräuhaus.

Hofbräuhaus er kjent for sin rustikke bayerske atmosfære, lekre øl og kraftige mat.

Dette er et populært sted, så vi anbefaler at du bestiller bord på forhånd.

Du kan avslutte dagen din her og gå til Nationaltheater-stoppet og ta trikk nr. 21 tilbake til hotellet ditt )på Schlüsselbergstrasse).

Tips:

Hvis du velger den aktive turen til fots, anbefaler vi at du tar ruten i følgende rekkefølge:

Viktualienmarkt – Peterskirche – Marienplatz – Frauenkirche – Odeonsplatz – Englischer Garten – Hofbräuhaus

Dag 2 – Avslappet tur i fabrikkdistriket Berg-am-Laim

Etter en omfattende sightseeingtur på lørdag, anbefaler vi en mer avslappet tur på søndag, i det nye nabolaget Berg-am-Laim.

Berg-am-Laim har en livlig atmosfære, takket være barene, kafeene og de kunstneriske innslagene.

Destinasjon 8: Werksviertel-fabrikkdistrikt

Et ekstraordinært og kreativt urbant område har oppstått i Werksviertel, med et bredt utvalg av kunst, musikk og underholdning.

Dette fremvoksende trendy distriktet tilbyr et utvalg av studioer, restauranter, gallerier og takbarer. Utforsk de tidlgere hallene i Pfanni-fabrikken og mor deg over de rare gatenavnene med alt fra Knödelplatz (melbolletorget) til Kartoffelgleis (potetløypa) og Püreelinie (potetmoslinjen).

I Werksviertel finner du også Hi-Sky – et av de høyeste transportable pariserhjulene i verden.

Destinasjon 9: Container of Modern Art

her komemr et genuint innsidertips for alle kunstelskere: Container of Modern Art er ikke så overfylt som andrekunstutstillinger og museer og har noen virkelige skatter.

Du kan beundre de stadig vekslende utstillingene i en rolig og behagelig atmosfære. Mange regionale og internasjonale kunstnere stiller ut verkene sine her. Og det beste: det er gratis inngang.

Destinasjon 10: Ostpark

Hvis du ser etter et grønt avbrekk og har lyst på en spasertur gjennom en park, dra til Ostpark. Det er en stor innsjø i Ostpark, i tillegg til  Michaeligarten, en populær ølhage, som så klart er et absolutt must i München!

For barn har parken den store Maulwurfhausen eventyrlekeplassen og en skateboardpark.

Destinasjon 11: Michaelibad, innendørs basseng

Hvis været ikke samarbeider med deg, ligger Michaelibad-bassenget rett ved siden av parken.

Dette innendørsbassenget har en stor relax-avdeling og badeanlegg som hele familien kan nyte.

Rund av weekendturen din i München:

stopp for en matbit på restauranten vår i Scandic München Macherei.

La weekendturen din med sine mange eventyr komme til en behagelig avslutning på hotellet vårt. I hotellrestauranten kan du nyte et bredt utvalg kreative og sesongbaserte retter tilberedt på skandinavisk vis. Slapp av i den koselige atmosfæren og lytt til den behagelige sprakingen fra vedovnen  i det det åpne kjøkkenet vårt. Hvis været er bra kan du sitte på vår gjestfrie restaurantterrase og la oss skjemme deg bort.