Bestill møterom

Møtespodden

Scandics podcast Mötespodden er rettet mot unge lovende talenter, i tillegg til kontorveteraner som ønsker å være mer vellykket på arbeidsplassen. Lytt til innsikt om alt fra «workfulness» og sosiale koder til smarte møteteknikker.

møtespodden – kunsten å jobbe sammen

Ordet møte gjemmer mange fascinerende emner som det er verdt å se nærmere på. Her hos Scandic ønsker vi å dykke dypere inn i disse emnene, så i samarbeid med Soundtelling har vi produsert Mötespodden – kunsten å jobbe sammen.

Mötespodden fokuserer på møter mellom mennesker, på og utenfor arbeidsplassen. Vi er innom områder som workfulness og sosiale koder, vi snakker om konsepter som agile metoder, og tilbyr forskjellige verktøy for å forbedre møtene.

Vi snakker med forskere og eksperter innen forskjellige områder, og programekspert, psykolog og organisasjonskonsulent Nishteman Hosseini tilbyr spesifikke verktøy og ideer innen de forskjellige emnene.

Lytt!

Episode 1: Kunsten å møtes

Arbeidsmøter kan kjennes for hyppige, lange og kjedelige – men vi kan ikke leve uten dem. Du vil lære mer om grunnene til dette i den første episoden av Mötespodden. Vi møter Helen Schwartzman, som var den første til å studerte møter, og Harrison Owen som kom opp med ideen om den nye møtemetoden Open Space. Nishteman Hosseini tilbyr tips om hvordan vi kan forbedre møtene.

Episode 2: Introvert kontra ekstrovert – sosialt samspill

Forfatter og foreleser Linus Jonkman har aldri vært komfortabel med mingling. Da han innså at han var introvert, begynte bitene å falle på plass. Og han er ikke den eneste. Episode 2 av Mötespodden tar for seg sosialt samspill på arbeidsplassen. Forsker Sanna Balsari-Palsule har studert hva som skjer når introverte tvinges til å opptre som ekstroverte på arbeidsplassen. Nishteman Hosseini hjelper oss med å finne verktøyene som skaper arbeidsplasser der alle har sin plass.

Episode 3: Digital hygiene på arbeidsplassen

Vi sover med den, tar den med oss på badet, sosialiserer gjennom den. Mobiltelefonen vår – vi gjør praktisk talt alt med den. Men hvordan påvirker den arbeidsklimaet? Og arbeidsdagen? I denne episoden av Mötespodden ser vi på hvordan du kan skape digital hygiene på arbeidsplassen. Hjerneforsker Sara Bengtsson forklarer hva som skjer i hjernen når telefonen ringer, og vi møter også Anders Nygren som har prøvd å sitte i møter uten å ha mobiltelefon og datamaskin foran seg. Programekspert, psykolog og organisasjonskonsulent Nishteman Hosseini hjelper oss med å finne verktøyene som skaper en sunn, digital arbeidsplass.

Episode 4: Utvikling av arbeidsplassen

Åpen planløsning, kontorer adskilt med skillevegger, co-workingkontor, hjemmekontor, aktivitetsbasert kontor, fleksikontor, kombinasjonskontor. Listen over de forskjellige typene kontorer er lang. Men hvorfor trenger vi egentlig et kontor? Arbeidslivsforsker Susanna Toivanen gir oss svaret på det. Vi møter også Ulf Skarin som har kontorjobb, men ikke et kontor. Programekspert, psykolog og organisasjonskonsulent Nishteman Hosseini gir oss tips om hva vi bør tenke på for å skape et godt arbeidsmiljø.

Episode 5: Agilt her. Og agilt der.

Plutselig hører vi det overalt. Agilt. Men hva betyr det egentlig, og hvorfor har det blitt så stort? I denne episoden forteller vi historien bak agile arbeidsmetoder og hvordan det fungerer. Vi møter Lucas Gren, som er forsker ved instituttet for data og IT på Chalmers tekniske høgskole i Gøteborg. Vi møter også agil-coach Isabelle Svärd fra det svenske selskapet Fyndiq. Programekspert, psykolog og organisasjonskonsulent Nishteman Hosseini forteller oss hva vi bør tenke på for å jobbe på en mer agil måte.

Episode 6: Hvordan bekjempe hersketeknikker

Nesten alle har på ett eller annet tidspunkt vært utsatt for hersketeknikker. Hvilke strategier kan vi bruke for å bekjempe dette? I denne episoden av Mötespodden tar vi en nærmere titt på hersketeknikker. Vi møter forfatter og foreleser Ditte Elie som har skrevet en bok om hersketeknikker. Vi møter også Karin Hulth-Larsson, en doktorgradsstudent i kjønnsforskning ved Mittundiversitetet, som utvikler en app for å motarbeide hersketeknikker. Programekspert, psykolog og organisasjonskonsulent Nishteman Hosseini gir oss spesifikke metoder for å håndtere hersketeknikker på arbeidsplassen.