Fyll energilagrene i ferien

Fyll opp energilagrene i ferien og la tiden du har til rådighet gjøre nytte for seg. Med litt bevissthet og noen få enkle grep kan det bli lettere å komme uthvilt, frisk og opplagt tilbake fra ferien.Sov, sov og sov!

Høres det ikke deilig ut? I følge Stressforskingsinstitutet ved Stockholms universitet er det akkurat dette du skal gjøre i sommer for å hente ut maksimalt av ferien. 
Et annet tips for en stressfri ferie er å gjøre det motsatte av det du pleier. Har du til vanlig en veldig aktiv jobb, bør du prøve å være mer passiv i ferien. Har du derimot en stillesittende jobb, bør du røre deg mer i ferien. 
Dessuten er det viktig å gi rom for spontanitet og hvile, ettersom for mye planlegging og program kan føre til økt stress.

Komfort under reisen

Med ferien følger ofte lange dager med reising, og med noen enkle triks kan også reisen til og fra feriemålet bli litt mer behagelig.

Start reisedagen med en lett aktivitet. Da våkner og styrkes kroppen slik at den orker å sitte stille i mange timer.

En god frokost skaper grunnlaget for en vellykket reise. Husk også å ha med sunn og næringsrik niste til selve reisen, f.eks nøtter, frukt og müslibar.

Ta med ørepropper så du kan hvile og koble av uansett lydnivået til omgivelsene og dine medreisende.

Bruk støttestrømper på lange flyreiser så du minsker sjansen for hovne ben og føtter.

Luften på flyet er tørr. Smør deg inn med en god fuktighetskrem, drikk mye vann og unngå for mye kaffe mens du er i luften.

Lag-på-lag prinsippet fungerer suverent på lange reiser der temperaturen ofte svinger mye (spesielt på fly- og togreiser). Med flere tynne lag kan du enkelt ta av eller på klær og enkelt beholde en behagelig temperatur hele dagen.