Inviter til fest uten stress
Sommeravslutninger, bursdager, brylluper og hagefester. Sommeren er høysesong for sosiale sammenkomster, men hva skal man servere når hagen fylles med mange sultne mager? Den New York-baserte kokken og festplanleggeren Linnéa Johansson deler sine beste tips så du kan få et vellykket arrangement.
- Først og fremst bør du tenke på å servere maten på en måte som gjør at du ikke trenger å stresse under festen, men faktisk får tid til å være sosial med gjestene dine også, sier svenske Linnea. Hun er, i tillegg til kokk og festplanlegger, en internasjonal matprofil som har arrangert fester for verdensstjerner samt skrevet flere kokebøker. På toppen av dette driver hun bloggen Brooklyn Kitchen.
Vegarisk, glutenfritt eller LCHF. Stadig flere følger spesielle dietter, noe som kan gjøre det litt vanskeligere å invitere mange til middag. Linnéa anbefaler derfor å servere fingermat på en såkalt «family style». Med family style menes det at maten settes frem på bordet og at gjestene selv kan komponere sine retter.
– Når det gjelder fingermat finnes det en enkel formel man skal følge, sier Linnéa. - Tenk 30% kjøtt, 30% karbohydrater og 40% vegetarisk. Ta alltid en sjekk gjennom menyen før du setter i gang og forsikre deg om at det finnes noe godt for alle.
Linneas tips:
|