Kombiner trening og lek

Ferie betyr avbrekk fra hverdagens rutiner og mange legger også treningen på hylla denne perioden. Treningsekspert Lovisa «Lofsan» Sandström mener at trening ikke trenger å være komplisert for å gi effekt, og her gir hun oss sine beste tips for å holde seg i form også i ferien.Sommeren er en perfekt tid til å prøve nye og alternative treningsmetoder, og Lovisa mener det også kan være lurt å gå bort fra sine vanlige treningsrutiner en periode. – Å unne seg en hvilkeuke for å hente seg inn eller, prøve en nye type trening, kan til og med gi bedre resultater, sier hun.

Lovisa er personlig trener, skriver bøker om trening og driver bloggen lofsan.se, der hun blant annet gir online treningstips. Hun er også aktiv med den svenske podcasten Treningspodden.

Lovisa mener det ikke trenger være så galt å trene litt roligere på sommeren, det viktigste er bare å opprettholde aktivitetsnivået så man ikke stopper opp helt. – Etter en lang treningsstopp gjør mange den feilen at de starter opp for heftig når hverdagen er i gang igjen og det fører som oftest til at man bare blir forkjølet og syk, sier hun.

Lovisas sommertreningstips:

 • Transportrening
  Integrer treningen i feriedagene og beveg deg under dagens ulike aktiviteter. Kanskje kan du gå til stranden i stedet for å ta bilen?

 • Kroppsvekttrening
  Øvelser som knebøy, sidesteg og hofteløft passer utmerket hvor som helst. Du trenger ikke et eget treningslokale eller manualer for å holde deg i form.

 • Engasjer familien
  Sommeren handler for mange om å ha mer tid til familien og morsomme leker for barna kan være god trening for deg. Arranger stafettløp eller lignende aktivitet i parken eller hagen og få treningsøkten samtidig.

 • 20-minuttersøkt
  Det trenger ikke være mye, men prøv å sette av litt egentid der du kan trene uavbrutt med fullt fokus. Et tips er å legge inn en treningsøkt på morgenen før feriedagen kommer i gang, eller på ettermiddagen /kvelden før middagen. Prøv for eksempel Vibeke Klemetsens tips.