Stevns Klint

Gå helt ut til kanten, men ikke over – det er 41 meter rett ned! Stevns Klint tilbyr en helt unik måte å oppleve naturen på. På en vakker sommerdag, når himmelen er lys blå, kan du se hele veien til Sverige, København, Øresundbroen og Møn. Det er ikke rart at dette området står på UNESCOs verdensarvliste.På kanten av Danmark

Gå ikke glipp av et besøk til Stevns Klint hvis du ønsker at sommerferien skal inneholde åpne vidder, vind i håret og Danmarks vakreste landskap. På en klar sommerdag kan du nyte den mest spektakulære utsikten fra toppen av klippene til Sverige, København, Øresundbroen og Møn.
Og hvis du ser ned, vil du se det brusende havet langt der nede. Hvis du synes det er langt ned, har du rett i det. Det er hele 41 meter fra toppen av den høyeste klippen.

Kritt og kalk

Hvis du er interessert i geologi har du mer enn bare et besøk i vakker natur å glede deg til når du besøker Stevns Klint. Du vet kanskje allerede at klippene består av kritt og kalk, som ble formet for mer enn 65 millioner år siden? På den tiden var Danmark fullstendig dekket av hav. Det betyr at du nederst på klippene kan finne fossiler fra dyr som levde på havets bunn.

Utsikt hele veien

Toppen av klippene er helt flat – helt til det går bratt nedover. Stevns Klint reiser seg steilt og strekker seg over 20 kilometer. Hvis du ønsker å se den vakreste utsikten langs klippene, anbefaler vi Højerup, som også har sin del av historien. Det var her gamle Højerup kirke mistet kirkekoret da klippen skred i 1928.

Hoteller nær Stevns Klint

Du er aldri langt unna en fantastisk utendørsopplevelse ved Stevns Klint når du bor på et av hotellene våre i den sentrale delen av Sjælland. Nyt en god natts søvn på Scandic Ringsted eller Scandic Roskilde, og kjør herfra til kanten av Danmark. Nyt reisen!