Østerbro

Brede avenyer, delikatesser og Danmarks mest kjente statue. Mange anser Østerbro for å være Københavns «eksklusive» nabolag. Bydelen ligger nær vannet og grønne oaser som Kastellet og Fælledparken, og er også hjem til den Den lille havfrue på Langelinie. Dra ut og opplev Østerbro i København.

Østerbro – byens port mot øst

Østerbro i København har fått navnet sitt fra den brosteinsbelagte gaten som går øst for Østerport. For mange i København har indre Østerbro blitt synonymt med byens mer «eksklusive nabolag». Det er her du finner mange av byens ambassader og brede avenyer. Litt lenger ut på Østerbro finner du Nordhavn og Svanemøllen, der bygningsarbeider og renovering av havnen har gitt nytt liv til området.

Langelinie og Den lille havfrue

Den lille havfrue | Østerbro | Foto: Wonderful Copenhagen | Scandic HotelsPå grensen mellom gamle København og Østerbro sitter en vakker ung jomfru på en stein, og ønsker sjømenn og andre gjester velkommen til København. Statuen av Den lille havfrue avbilder Hans Christian Andersens eventyrskikkelse, og ble skjenket som gave til byen av brygger Carl Jacobsen (sønn av grunnleggeren av Carlsberg bryggerier). Den lille havfrue har sittet på steinen sin på Langelinie siden 1913, men var på reise til Kina for å delta på verdensutstillingen i 2010. Den lille havfrue har gjentatte ganger vært utsatt for vandalisme, og hun har faktisk mistet hodet opptil flere ganger. Hver dag besøkes hun av hundrevis av turister, og statuen er en av de mest populære attraksjonene i København.

5-stjernet festningsverk

Kastellet ligger på grensen mellom indre København og Østerbro, nær Langelinie og Den lille havfrue. Kastellet er et av Nord-Europas best bevarte festningsverk. Det ble først bygget som en del av Københavns forsvar i 1624, og når det ses fra oven, kan man se at det har form som et pentagram. Under perioden med absolutt monarki i Danmark tjente Kastellet blant annet som byens fengsel. I dag brukes de gamle bygningene av det danske Forsvaret. Hvis du besøker Kastellet sent i april, vil du få gleden av å se de mange blomstrende kirsebærtrærne.

Kastellet på Østerbro | Foto: Mostphotos | Scandic Hotels

Danmarks eldste boligstrøk og et godt utvalg av poteter

Midt blant Østerbros delikatesseforretninger og designerbutikker finner du det som er antatt å være Danmarks eldste boligstrøk, Rosenvængets Alle. Dette nabolaget ble grunnlagt i 1857, og bygningene ble designet av Danmarks største arkitekter på den tiden.

Rett overfor Danmarks nasjonalgalleri, før du kommer til innsjøene, finner du en rekke små, smale hus. Husene, som opprinnelig ble bygget som arbeiderklasseboliger, er nå blant de mest ettertraktede boligene i København. De går under kallenavnet «Kartoffelrækkerne», («Potetrekkene»), og ligger i et område der hensyn til forsvaret av København gjorde at bygging opprinnelig ikke var tillatt. Derfor ble poteter kultivert her isteden. Husene ble bygget i rette rader, og ga området sitt særpregede navn når de endelig ble oppført mot slutten av 1800-tallet.

Hoteller nær Østerbro

Hotel Scandic Front ligger ikke langt fra Østerbro. Med sin unike beliggenhet og utsikt over Københavns havn, Operahuset og Skuespilhuset, er hotellet vårt ideelt hvis du ønsker å utforske Østerbro under ditt besøk i København.