Strender og parker i København
En byferie i København betyr ikke at du trenger å gå på kompromiss med strandbesøk eller soling i frodige grøntarealer. Selv om du er midt i en storby, trenger du ikke å reise langt fra sentrum av København før du kan begrave føttene i sanden og nyte utsikten av hav så langt øyet kan se. Hvis du foretrekker gress og fuglekvitter finner du også grønne oaser over hele København.
Her finner du strender og parker i København
Vi har satt sammen en liste over strender nær København sentrum, som er enkle å nå med bil og offentlig transport. Når du bor på Scandic, kan du leie sykler – så hvorfor ikke dra ut til nærmeste strand på to hjul?
Når du begynner å utforske København vil du raskt se at det ikke er mange meter mellom alle parkene og de grønne oasene. Vi har samlet sammen noen av Københavns favorittparker på denne siden.
Amager Strandpark
Amager Strandpark er Københavns største strand, og den ligger ikke mer enn fem km fra sentrum. Her finner du laguner og sandområder, men også parkområder hvis du foretrekker å sole deg og slappe av på gresset fremfor sanden. Om sommeren innbyr området til moro og utendørsaktiviteter som vindsurfing, stuping fra steinene og kajakkpadling.
Svanemøllen strand
I utkanten av fasjonable Østerbro i København strekker en 130 meter lang bademolo seg ut i bukten. Herfra kan badeentusiaster og svømmere kaste seg ut i bølgene. Om sommeren er den 100 meter lange sandstranden populær, og selv de yngste svømmerne kan nyte en trygg strandtur her. Svanemøllen strand er en menneskeskapt strand med den fineste sand, transportert hit fra Øresund. Hvis du klarer å løsne blikket fra den vakre sjøutsikten, kan du beundre havnens urbane og vakre bygninger. Du kan blant annet nyte synet av havnebebyggelsen som er designet av Kim og Jørgen Utzon.
Bellevue strand
Nord for København og et steinkast fra grøntområdet Dyrehaven finner du vakre Bellevue strand – en fryd for øyet. Stranden ligger 10 kilometer fra København, og byr de besøkende på både sand- og parkområder. Den store badebryggen er den ideelle plattformen for å hoppe ut i det klare vannet i Øresund. På vei til eller fra stranden kan dere legge inn et besøk til Dyrehaven, der mange københavnere ofte tilbringer helgen. Vi anbefaler også et besøk til Karen Blixen Museum, rundt 15 km videre nordover oppover kysten.
Kongens Have
På 1600-tallet beordret Christian IV at et stykke land midt i København skulle ryddes for hus og hager. Kongen ønsket å bygge et slott og en hage her. I dag er Kongens Have den mest populære parken i København. Christian IVs gamle slott Rosenborg slot ligger midt i hagen, og er et ekte eventyrslott vel verdt et besøk! Uansett om du besøker Kongens Have om høsten, vinteren, våren eller sommeren, er den alltid full av københavnere som, avhengig av årstiden, varmer seg på en kopp kaffe, beundrer de mange krokusene foran slottet eller soler seg på plenen. Hagens yngste gjester kan kose seg på parkens imponerende lekeplass, eller dyppe tærne i fontenen.
Østre Anlæg
Mange mener at Østre Anlæg er litt oversett. Det er synd, for denne parken har mye å tilby! I den sørlige delen av parken ligger Statens Museum for Kunst, et must under besøket ditt i København, og i den nordlige delen ligger Østerbro og Østerbro togstasjon. Østre Anlæg ble designet av H. A. Flindt, som også er mannen bak Botanisk Have. Her finner du en rosehage, en stor lekeplass og byens (kanskje) beste kjelkebakke. Mange kommer hit for å grille kveldsmåltidet i parken om sommeren, for her er mulighetene gode for nettopp det. Parken er også hjem til Danmarksmonumentet – en pompøs statue som stod foran Statens Museum for Kunst frem til år 1920. Det var blandede meninger om Danmarksmonumentet (tre løver og en stor kvinne), så det ble bestemt å gjemme vekk den gamle statuen i Østre Anlæg.
Botanisk Have
Nyt freden og roen i Botanisk Have. Du glemmer storbyens støy i det øyeblikket du kommer inn i den gamle hagen. Som navnet foreslår, finner du planter fra hele verden her, og hagen brukes hovedsakelig til forskning, undervisning og å informere offentligheten. Hundrevis av besøkende københavnere og turister finner veien hit hver dag. Hagen har et stort drivhus med planter som trives best i varmere og fuktigere forhold enn det danske klimaet tilbyr. Siden 1600-tallet har hagen vært gjennom mange forandringer. Botanisk Have slik vi kjenner den i dag ble designet av H. A. Flindt i 1870-årene. I 1969 ble hagen fredet.