Kjøretur i Finland, ”De tusen sjøers land”

Fantastisk landskap guider reisende gjennom det pittoreske Innsjøfinland. Her møter blå innsjøer røffe nasjonallandskap og interessante byreisemål.

Én av Finlands vakreste deler

Saimaa

Den vakre Saimaa-innsjøen er en favoritt for mange. Lappeenranta på bredden av Saimaa-innsjøen er en koselig sommerby der den eldste ortodokse kirken i Finland ligger plassert. fra Lappeenranta-havnen kan du enkelt ta et cruise på et dampskip eller selv en dagstur til Vyborg i Russland langs Saimaa-kanalen. I tillegg tilbyr vannveien en vakker setting for turer med kano og kajakk. I Saimaa-området kan du også støte på den truede Saimaa-ringselen.

Hotelltips:

Urbane sommerreisemål 

Kenkävero Mikkeli, bilderettigheter: Visit Finland

I tillegg til det fantastiske landskapet kan du også nyte et avslappende byavbrekk i Innsjøfinland. Mikkeli er en avslappet sommerby. I tillegg til byens interessante historie, er kunst- og håndverkbutikken Kenkävero og Tertti Manor verdt et besøk. Ikke glem å besøke det populære Mikkeli-markedet!

Hotelltips:

Savonias hjerte

Du kan forvente en avslappet Savonisk-atmosfære og et morsomt opphold i Kuopio. I tillegg til den populære Markedsplassen og Markedshalen kan du se så mange som 542 øyer i godt vær fraPuiji-tårnet.

Hotelltips:

Sjarmerende landskap i Imatra

Imatran Valtionhotelli og Imatrankoski-strykene sjarmerer gang etter gang. Folk pleide å komme for å beundre de fantastiske strykene fra hele Europa, og det er fortsatt mulig å se de frittstrømmende strykene i daglige show i løpet av sommeren.

På bredden av Imatrankoski vil du finne ett av Finlands vakreste hoteller, Imatran Valtionhotelli i Art Nouveau-stil, som minner om et eventyrslott, der du kan nyte et lekkert måltid eller bli over natten.

Hotelltips:

Sommerfugler og nasjonallandskap

I Joensuu kan besøkende se verdens nordligste tropiske sommerfuglhus, Botania. I tillegg til forskjellige sommerfuglarter kan du finne mer enn 2000 planter her. Besøkende bør også dra til Koli nasjonalpark for å oppleve det enestående vakre landskapet.

Hotelltips:

Det røffe Jyväskylä-området

Jyväskylä er full av fantastisk landskap, aktiviteter og morsomme ting å gjøre. Høydepunktet er det røffe Hyyppäänvuori, som har blitt kalt sentrale Finlands Koli, med en 160 meter høy topp. 

Hotelltips:

Hoteller i Finland, ”De tusen sjøers land”