Tips til hva du kan gjøre i Bergen

Er du ute etter den beste utsikten over Bergen by, hvilke barnevennlige aktiviteter som finnes eller hva du må se? Vi har åtte hoteller i Vestlandets hovedstad, og kjenner byen godt.1. Stoltzekleiven

Tar du turen opp Sandviksfjellet, til Stoltzekleiven, får du panoramautsikt over Bergen. Stoltzekleiven er bygd opp av steintrapper med ca 800 trappetrinn, og er en middels krevende tur. Ønsker du en skikkelig utfordring, kan du prøve å slå rekordtiden helt topps: 7 minutter og 46 sekunder!

2. Zipline fra Ulriken

Norges raskeste zipline finner du på Ulriken, Bergens høyeste byfjell! En luftig svevetur med panoramautsikt via den 300m lange ziplinen venter deg. Den adrenalinfylte turen begynner foran restauranten ved Ulriken, og går i retning Fløyfjellet. Turen er trygt bemannet av instruktører, så alle passasjerer får hjelp til å komme seg på og av. 

3. Klassikeren Fløyen

Frister det med en litt roligere og mer sosial tur, kan du ta den klassiske turen til Fløyfjellet, 400m over havet. Du når toppen enten ved en times gåtur oppover Fløisvingene, eller med Bergens stolthet, Fløibanen. På toppen finner du både kiosk og restaurant med utsyn over hele byen. Fløien har både klatrepark for barn, zip-line mellom trærne og kano-utleie på skomakerdiket. Se mer info her.

Utsikt over Bergen i solnedgang. 

4. Gå tur i byfjellene

Fløyen er også et veldig godt utgangspunkt for lengre turer videre i byfjellene. Revurtjern er et familievennlig mål på 4,5 km og et par timers gange. For de sprekeste er turen over vidden til Ulriken fin. Turen tar ca 5-6 timer, og er på nesten to mil - en fantastisk mulighet til å oppleve Byfjellene! Se flere turtips på nettsidene til Bergen og Hordaland Turlag.


Turen over Ulriken er et must for de turglade. 

5. Showpakker i Bergen

Se show, konsert eller teater i Bergen. Bestill full pakke og få de beste billettene og hotellene til de rimligste prisene. Vi garanterer flott underholdning, myke senger og en god frokost. Bestill her: showpakker.no.

6. Besøk akvariet

En perfekt aktivitet for nysgjerrige store og små som ønsker å lære mer om havet. Norges største akvarium, Akvariet i Bergen, er en av byens største turistattraksjoner. Du kan se, lese, og føle dyrene på kloss hold! Akvariet ligger på Nordnes, rundt 20 minutter å gå fra byparken i sentrum.

7. Utforsk Vitensenteret VilVite

Er barna nysgjerrige på vær, klima, energi, innovasjon, korrosjon, kroppen og havet? Da er det populærvitenskapelige senteret VilVite midt i blinken! Gjennom interaktive installasjoner kan dere utforske vanneksperimenter, roboter, jordkloder og ekspedisjoner over og under vann. Senteret ønsker alle velkommen uansett alder eller forkunnskaper om matte, naturfag og innovasjon.  

8. La barna leke seg på Fysak allaktivitetshus

La barna få sin drømmedag på Fysak allaktivitetshus, med en av landets største og beste innendørs skateparker! Dansesal med speil, en enkel klatrevegg, 100 kvadratmeter turngulv, tre beachvolleybaner, og utendørs sykkelbane finner du også!

9. Edvard Griegs Museum på Troldhaugen

Som turist i Griegs hjemby får du en unik sjanse til å besøke Edvard Grieg-museet, komponisthytten, hans tidligere hjem og gravsted. Museet ligger på Troldhaugen, og du kommer deg enkelt dit ved å ta bybanen i retning Flesland.

10. Se det ikoniske fisketorget

Bergen har hatt Fisketorget siden 1200-tallet, og på dagens fisketorg kan du kjøpe fersk sjømat, og lokalprodusert gårdsmat som frukt, bær og grønnsaker. Her får du ekte Bergen-stemning på kjøpet.

Tips: Kjøp Bergenskortet
Det kan være lurt å investere i Bergenskortet, som blant annet gir deg rabatt på Fløibanen, i sykkelutleien på Fløyen, rabattert inngang til Akvariet, KODE-museet og 50 % avslag på inngangsbillett til VilVite-senteret. Kortet gir også gratis inngang til Bymuseet i Bergen.