Ting å gjøre i Bodø

Det vakre landskapet rundt Bodø byr på mange unike og spennende aktiviteter for de eventyrlystne.

1. Norges grotteparadis

Er du en grotteentusiast anbefaler vi at du tar turen til Salten for å utforske noen av de største og vakreste grottene i Skandinavia, alle med ulik utforming og størrelse. 

Svarthammarhola er Skandinavias største grotte, og byr på vakre dryppsteinsformasjoner, små underjordiske elver, fosser og små innsjøer. Inne i grotten hersker stillheten, som gjør det til et sted hvor de minste skrittene danner ekko. Dette er en opplevelse for livet og passer for alle aldre. Alt som trengs av utstyr er hodelykt og riktige sko. Sammen med en erfaren guide som kan bestilles gjennom flere lokale aktører, er dere nå klare for å utforsike Svarthammarholas hemmeligheter. 

To andre populære grotter i området er Vikgrotta - en vakker marmorgrotte med dryppsteiner og fosser, og Aspfjordgrotta. Sistnevnte passer for den eventyrlystne, da den involverer både rappelering og labyrinter. 

2. RIB på Saltstraumen

Verdens sterkeste tidevannsstrøm finner du like utenfor Bodø, og kan oppleves gjennom en rekke ulike aktiviteter - RIB safari, fisketur, havørnsafari og dykking. Saltstraumen er et kjent fiskeparadis for havfiskere, og her finner du blant annet rikelig med sei, torsk, steinbit og kveite. Hver sjette time oppstår disse ekstremt sterke strømmene hvor enorme vannmasser passerer gjennom det smale sundet mellom Saltfjorden og Skjerstadfjorden med en hastighet på opp mot 20 knop. Her kan du også se strømvirvler opptil 10 meter i diameter, og 5 meter dybde.

Til tross for dette kan du store deler av døgnet dykke og snorkle i Saltstraumen. Området er et av de mest spektakulære stedene for dykking i Europa. 

Les mer og bestill tur med Go Fjords her

3.  Fjellturer i Bodø og salten 

Fjellene rundt Bodø byr på spektakulære fotturer for alle aldre, enten du er ei ekte fjellgeit som liker turer med krevende klatring, eller en mer moderat turgåer som foretrekker enkle vandretopper. Uansett hvilken topp du velger er du garantert fantastiske naturopplevelser.

Av de mest populære toppene i området kan vi nevne tre favoritter:

  • Keiservarden (366 m.o.h.), som mange av byens innbyggere bestiger.
    Denne turen er relativt enkel, samtidig som det er kort avstand fra Bodø sentrum.
  • Steigtind (793 m.o.h.) er et av Bodøs mest markante fjell, med en fantastisk utsikt i alle retninger, blant annet mot det vakre fjellriket på Kjerringøy.
  • Ønsker du å bestige den mest besøkte og populære "tusenmeter" toppen i Bodø-området, er Per Kalsatind (1036 m.o.h.) et av de fjellene med desidert flottest utsikt, og er i tillegg lett tilgjengelig å nå fra Bodø sentrum. 

4. Norsk luftfartsmuseum

Velkommen til en unik opplevelse med polarhelter, spionfly, flysimulator og spennende militær- og sivil luftfartshistorie. Dette fantastiske flymuseet inneholder alt fra enorme fly, rare oppfinnelser, gamle gjenstander og gode fortellinger, i tillegg til museumsbutikk og kafé.

Utforsk underlige hemmeligheter og se berømte flymodeller som Spitfire og Starfighter i den militære utstillingen. I den sivile utstillingen kan du gjenoppleve morsomme minner hvor du blant annet kan se Twin Otteren og bølgeblikkflyet Junkers Ju 52, populært kalt «Tante Ju».

Se her for mer informasjon og åpningstider

5. Opplev solen hele døgnet i Bodø

Drømmer du om å gjøre aktiviteter "under" midnattsolen? I Bodø og Salten-området er det flere som organiserer turer på kvelds- og nattestid i sommerhalvåret når solen aldri går ned. Opplev dyreriket og la solen skinne i ansiktet - kanskje får du se den majestetiske havørnen sveve i det magiske røde lyset som er så spesielt for midnattsolen. På egenhånd kan du ta en utflukt til en av de hvite strendene i området, gå en runde golf eller rett og slett nyte midnattsolen og den fantastiske utsikten fra Roast bar på Scandic Havet

Les mer her

Diverse aktiviteter

Det finnes en rekke andre aktiviteter i Bodø, blant annet havpadling, kajakkturer, byvandring og sykkelturer. Dersom været er dårlig er Nordlandsbadet, lasertag, escaperom og spa alltid gøy for store og små. Våre ansatte i resepsjonen på våre hoteller
Scandic Bodø og Scandic Havet, hjelper deg gjerne med å komme i kontakt med lokale aktører og guider som tilbyr aktiviteter for grupper og enkeltpersoner.