Kysten av Finnmark med båt og bil

Etter å ha tilbrakt tid i vakre Honningsvåg, ta Hurtigruta til Kjøllefjord som er sentrum i Lebesby kommune og strekker seg over nærmere 3500 kvadratkilometer. Dette er et strålende utgangspunkt for en tur hvor du og reisefølget får se mye av det vakre Norges største fylke har å by på.I tillegg til å oppleve begge sider av Tanafjorden, kan dere besøke det gamle fiskeværet Kjøllefjord, utforske landemerker som Gamvik Kirke og Slettnes fyr og besøke Tana bru med sin rike historie.

-Ved å ta med bilen på Hurtigruten sparer en masse tid på dette strekket. Her er det mye spennende å oppleve i tillegg til naturen. I Kjøllefjord har de tatt vare på et gammelt bruk som heter Folldalsbruket. Det er pusset opp etter alle kunstens regler, og er noe man bør få med seg når man er på disse trakter. I Berlevåg finner man dessuten Norges eneste molomuseum. Berlevåg er en åpen og utsatt plass hvor de har vært avhengige av å beskytte seg ved å lage havner og moloer. Å besøke dette museet er en stor opplevelse. Husk også å besøk utsiktsposten Tanahorn som ligger ved flyplassen i Berlevåg. Turen tar mellom en halvtime og time til fots, og etter å ha gått langs en grønn og frodig vei, åpenbarer det seg en aldeles utrolig utsikt, sier veibokredaktøren i NAF.

Reisetid/km: 6 timer og 17 minutter – 404 kilometer. Dersom du starter ruten i Kjøllefjord kan dere avslutte med en god natts søvn på vårt hotell i Vadsø - Scandic Vadsø. Reiser dere motsatt retning kan dere ta Hurtigruta fra Kjøllefjord til Honningsvåg og bo på Scandic Bryggen.

Se flere forslag til bilreiser her.