Sør- og Østlandet

Blått hav så langt du kan se, koselige havnebyer og dype skoger. Sørlandet er for mange et obligatorisk reisemål spesielt på sommeren, og Østlandet tilbyr også mange koselige kyst- og innlandsdestinasjoner. Vi har flere hyggelige og flotte hotell som vil oppfylle det du måtte ønske deg. Under følger noen tips til aktiviteter i nærheten av våre hoteller.

kristiansand

Norge er et langstrakt land som byr på fantastiske opplevelser hele veien fra sør til nord, og med over 80 hoteller har Scandic bred dekning. Scandic Kristiansand Bystranda ligger strålende til i Sørlandets hovedstad, og har umiddelbar nærhet til restauranter, kafeer og shopping.

Her er det også et mylder av muligheter for den som vil oppleve frisk sjøluft, måkeskrik og natur. For eksempel kan en oppleve den vakre skjærgården med kajakk eller sightseeingbåt, sole seg på bystranda eller – hvis man vil ha mer action – dra på havrafting eller klatring. Klatreparken Høyt & Lavt Kristiansand er et glimrende sted å ta med barna, og så har man selvfølgelig evigaktuelle Dyreparken med alt av show og moro den byr på. Scandic Sørlandet er en av de nærmeste naboene til Dyreparken, Sørlandssenteret og IKEA. På Sørlandssenteret finner dere Norges lengste GoKart bane, for den som er interessert i litt fart og spenning.

På våre hoteller kan man starte dagen med vår prisbelønnede frokost, og så har man selvfølgelig et flott rom og en komfortabel seng å returnere til etter en lang dag på farten.  

grimstad - ibsen og hamsuns by

Fra sjø til innlandsvann, sykkelløyper og idylliske turområder. I Grimstad er mulighetene mange for en aktiv ferie. Bli med M/S Østerøy på guidet tur i Raet Nasjonalpark, eller ta en tur med Grimstads egen seilskute, Skonnerten Solrik. Bor du på Scandic Grimstad kan du låne en sykkel og utforske idylliske Grimstad og omegn. Du finner et unikt mangfold av turområder, både ved sjøen og i innlandet.

Grimstad, med Henrik Ibsen og Knut Hamsun i spissen, har vært arena for viktige bidrag til verdenslitteraturen, og begge forfatterne er levende til stede i byen den dag i dag. Grimstad har et levende kulturliv, spennende atelier og flere nisjebutikker med eget verksted i sentrum. For flere forslag til aktiviteter og insirasjon se her.

østlandet

På Østlandet finnes det også mange koselige kyst- og innlandsdestinasjoner med mange attraksjoner for barn og hele familien. Er du f.eks. Er du glad i fjellturer og flott utsikt, er Scandic Valdres midt i blinken for deg. En bil- eller busstur unna ligger nemlig Norges kanskje mest populære fjelltur – Besseggen. Turen over Besseggen er faktisk inne på National Geographic sin liste over verdens 20 beste fjellturer. Et annet populær turmål fra Valdres er Bitihorn, som 1607 meter over havet og gir en fantastisk utsikt over Jotunheimen og store deler av Valdres. 

Drøye to timer fra hovedstaden ligger Scandic Hafjell, som med sin korte avstand til både Hunderfossen Eventyrpark og Lilleputthammer, er et populært overnattingssted for større og mindre familier. Listen over mulige aktiviteter er lang, men for den som vil ha litt fart og moro er Hafjell Bike Park et godt alternativ. Her kan man boltre seg i 18 ulike løyper fordelt på til sammen 25 kilometer, og her er det noe både for nybegynnere og drevne syklister.