10 lokale Trondheim-tips

Oppdag Trondheims skjulte perler og hemmeligheter med eksklusive tips fra våre lokale resepsjonister! Mens byen kanskje er mest kjent for Nidarosdomen, det pulserende studentlivet og Rosenborg Ballklubb, har Trondheim så mye mer å by på.1. Ladekaia og Ladestien

På Østmarkneset langs Ladestien ligger Ladekaia. Et uformelt serveringssted med en herlig beliggenhet ved sjøen som serverer enkle, gode retter og god drikke til en fornuftig pris. Du kan sitte ute og nyte synet av solen som går ned bak Fosen-alpene, du kan varme deg inne og se havet utfolde seg i styggvær, og på høsten kan du beskue nordlyset fra orkesterplass. Fra tid til annen avholdes det også konserter med en fantastisk naturlig ramme. Ladekaia mottok Byggeskikkprisen 2016.

2. Solsiden

Solsiden ligger i området Nedre Elvehavn som ofte kalles "Trondheims Aker Brygge", tidligere verkstedsområder som er bygget om til sydende plasser med boliger, kaféer og uterestauranter. Dette er et av de mest populære områdene i Trondheim og huser også Dokkhuset som nå benyttes som konserthus for jazz- og kammermusikk.

3. Bymarka

Bymarka er et skogsområde vest for Trondheim, og er det perfekte stedet for en joggetur eller avslappende skogstur. Enten du vil nyte naturen eller få trent litt.

4. Klatrepark   

Har du og familien lyst til å være litt i aktivitet? Høyt og Lavt Klatreparken består av ulike typer løyper i trærne, med varierende lengde og vanskelighetsgrad. Her er det opplevelser for alle, en spennende verden fra tretoppene for både store og små.

5. Sverresborg

Sverresborg, Trøndelag Folkemuseum, er et av landets største kulturhistoriske friluftsmuseer. Sentralt i museet ligger slottsfjellet, med ruinene av kong Sverres middelalderborg. Dette er et levende museum med mange aktiviteter og tilbud hele året.

6. Rockheim

Rockheim er det nasjonale museet for populærmusikk, og her kan du oppleve norsk populærmusikk historikk fra 1950-tallet og frem til i dag. Rockheim ligger på Brattørkaia i Trondheim og her kan du avslutte med en koppkaffe på takterrassen med kanskje byens beste utsikt.

7. Bakklandet

Er sjarmerende gamlebyer etter din smak? Da er Bakklandet området for deg. Her ligger trange brosteinsgater, sjarmerende trebygninger, unike butikker og koselige serveringsteder som perler på en snor. Veien til Bakklandet går via Lykkens Portal, eller Gamle Bybro som den også er kjent som, og dette er en opplevelse i seg selv.

8. Credo

Restauranten Credo i Trondheim er listet som Norges tredje beste i en nordisk kåring. På hjemmesiden sin omtaler Credo seg selv blant annet slik: «På Credo tilbyr vi mangeretters menyer basert på de beste råvarene fra Trøndelag. I stedet for en tradisjonell à la carte-meny, komponerer vi retter og menyer ut i fra de råvarene som til enhver tid er tilgjengelige.»

9. Pirbadet

Har du med barn på reisen eller kunne tenke deg en deilig svømmeøkt? Da kan vi anbefale en tur til Pirbadet som er Norges største innendørs badeanlegg. Her finner du alt fra bølgebasseng, barnebasseng og helsebad til klatrevegg. Badet ligger i overgangen mellom sjø og land på Brattøra i Trondheim og det er ca. 10-20 minutters gange fra våre sentrumshoteller.

10. Kristiansten festning

Kristiansten festning er et perfekt sted for en tur alene, med familien eller kanskje med hunden. Her er det flott utsikt, grønne plener og mange benker å ta en hvil på. Turen opp er en liten, bratt bakke fra byen, og området er ikke stort, men den fine parken rundt festningen gjør dette til en idyllisk plass for en spasertur med flott utsikt over Trondheim by. Du finner også restaurant Kommandanten her ute hvor du kan nyte kortreist mat fra Trøndelag.