Vennetur i nord

Venninnene Ann Kristin Berge og Diana Holm hadde en uforglemmelig ferie i Bodø og Svolvær sommeren 2020. Nå drømmer de om å reise tilbake igjen.Panoramautsikt, nydelige turer og midnattssol

Sommeren 2020 var det norgesferie som gjaldt for de aller fleste nordmenn, og for venninnene Ann Kristin Berge og Diana Holm fra Bergen ble dette en strålende mulighet til å bli bedre kjent med vår nordligste landsdel.

De la ut på en fem dagers tur som startet i Bodø med overnatting på flotte Scandic Havet. Videre tok de hurtigbåten til Svolvær for å oppleve noe av det spektakulære Lofoten har å by på. De fire nettene de tilbrakte der, bodde de på Scandic Svolvær - det perfekte utgangspunktet for å utforske denne destinasjonen.

 - Starten på turen i Bodø kunne ikke vært bedre. Vi fikk et nydelig hjørnerom på Scandic Havet med utsikt i flere retninger, og det var over 20 grader og strålende sol. Her kjøpte vi ferske reker og badet i havet, før vi senere på ettermiddagen satte oss på hurtigbåten til Svolvær, forteller Ann Kristin Berge.

Fjelltur midt på natten

Hurtigbåtkaia ligger et par minutters gange fra Scandic Havet, og ved ankomst Svolvær er rusleturen bort til Scandic-hotellet enda kortere. Her leide de to venninnene bil og gjorde seg klare for en aktiv og allsidig ferie i naturskjønne omgivelser.

- Her kunne vi nyte panoramautsikten fra hotellet i badekåper og tøfler, gå fantastiske fjellturer og oppleve midnattssolen på sitt vakreste. Det som kanskje var mest magisk, var den fjellturen vi hadde klokken 02 på natten. Da vi kjørte hjem i halv fire-tiden ble vi blendet av solen, sier hun.

Det ble mange turer og mye aktivitet de fire dagene venninnene  oppholdt seg i Svolvær. Med slitne bein og muskelverk, var det ekstra godt å kunne trekke seg tilbake på et godt hotellrom.

Luksusfølelse

- Hotellet lå veldig sentralt i forhold til det aller meste, og ikke minst var det skikkelig gode senger. Det var virkelig en luksusfølelse å ligge i senga og nyte utsikten opp mot Svolværgeita, sier hun - og legger til:

- Jeg skal definitivt tilbake hit igjen, og selv om jeg ikke kunne bedt om et bedre reisefølge, så drømmer jeg om å ta med kjæresten. Da skal vi også benytte anledningen til å surfe og padle kajakk.

Å reise tilbake til Svolvær skal også venninnen og andre halvdel av reisefølget, Diana Holm. 

- Ja, så absolutt. Dette er den fineste ferien jeg noensinne har hatt, og vi var heldige både med hotellvalg, turer, måltider og vær. Det var kjekt med venninnetur, men vi var også enige om at dette stedet egnet seg godt for en romantisk ferie, sier hun.  

Variert frokost

Scandic legger stor prestisje og stolthet i å gi gjestene den beste starten på dagen, og Diana – som selv jobber som kokk – satte pris på den varierte frokosten de fikk servert på hotellet.

- Frokostbufféen var strålende, og jeg husker jeg ble imponert over det gode utvalget, sier hun.

Diana og venninnen hadde en svært aktiv ferie og var innom et par fjelltopper om dagen. Hun understreker imidlertid at en ikke må være en topptrent friskus for å nyte vakre sommerdager i området. Her er det turer av varierende omfang og vanskelighetsgrad.

Hun beskriver oppholdene på Scandic-hotellene som behagelige, og opplevde at ansatte var vennlige og hjelpsomme i møte med dem. For den blide og aktive bergenseren er det spesielt én ting som er viktig når hun bor på hotell.

- Kaffe. Og jubelen var høy da vi oppdaget at det var Nespresso-maskin på rommet vårt. På morgenen lå vi på senga i badekåper og drakk kaffe før vi gikk ned til frokost, sier hun.

Populært turistmål

Scandic Svolvær er det perfekte utgangspunkt for den som vil oppleve vakre Lofoten, og ligger i umiddelbar nærhet til hurtigbåtkaia. Her kan man oppleve alt fra spekkhoggersafari til dykking og fjellklatring, eller bare nyte omgivelsene mens man koser seg på det flotte og komfortable hotellet. 

- Folk har nok alltid visst om Lofoten, og mange har hatt det på sin «bucket list». De siste årene er det imidlertid mange som har prioritert endelig å ta turen, og det har vi merket på interessen og etterspørselen, sier hotelldirektør Gunhild Elisabeth Laundal. 

En kort hurtigbåttur unna ligger også det fantastiske opplevelseshotellet Scandic Havet. Utsikten er slående, og tilgangen på aktiviteter og ekskursjoner er betydelig. Dersom man føler seg eventyrlysten, kan en blant annet dra på havfiske eller havørnsafari. Ønsker man å nyte god mat i kombinasjon med Bodøs beste utsikt, er det Roast Restaurant & Bar i 17. etasje som gjelder.