Aktiviteter på Voss

Voss er verdenskjent som ekstremsportbygda – her finner du en mengde aktiviteter og opplevelser for en minnerik ferie, både sommer og Vinter. Det finnes aktiviteter i alle spektre for både unge og gamle, om du reiser alene eller sammen med andre, om du liker fart og spenning eller ro og avslapping. Om vinteren blir Voss forvandlet til et vintereldorado og du kan boltre deg i løypene hos Vestlandets største skianlegg eller kilometer med langrennsløyper i den flotte fjellheimen.

Gavekort på overnattinghelårsaktiviteter

Voss Gondol

Voss Gondol som er vår nærmeste nabo bringer deg rett på fjellet, 820 moh på 9 minutter. Gondolen går hele året og er like fin å ta sommer som vinter. På toppen finnes Hangurstoppen restaurant hvor du kan nyte et godt måltid. Tur/retur med gondolen for en famile med to voksne og alle barn under 18 år koster 1086,-. Familiepakken kan bestilles her. Ønskes individuelle rabatterte billetter, kan disse kjøpes fra en automat i lobbyen på hotellet - kr 340 for voksen tur-retur og barn kr 225,- tur-retur.

Skipakke

I samarbeid med Voss Resort tilbyr vi skipakker i vintersesongen som inkluderer skikort, gondol opp og ned så mane ganger du vil, og overnatting med frokost. For den mer ekstreme skientusiasten vil vi anbefale guidet topptur med Øystein i Wild Voss.

Ønsker du innendørs aktivitet anbefaler vi å teste innendørs flyging hos Voss Vind. I vindtunnelen kan du oppleve skikkelig adrenalin i trygge omgivelser.

sommer- og høstaktiviteter

Kajakk og SUP

Om sommeren og høsten finnes mange spennende utendørsaktiviteter for hele familien, vennegjengen eller den mer ekstreme. Scandic Voss ligger kun 200 m fra Vangsvatnet, her er det fine bademuligheter på sommeren og mulighet for leie av kajakk og SUP.

Vått og Vilt – Vått og Vilt tilbyr grunnkurs i elvepadling og havkajakk.

Outdoor Norway tilbyr leie av kajakk, SUP og sykkel ved Vangsvatnet, samt skreddersyr guidede turer og rafting.

Rafting og Zipline

En veldig populær aktivitet på Voss er rafting, her finnes det ulike vanskelighetsgrader. Voss Active tilbyr både rafting, friluftsspa og en veldig kul klatre- og ziplinepark kun 10 minutter unna med bil.

Fjell- og sykkelturer

Høsten er den fineste tiden for fjelltur på Voss, fjellene i Voss- og Hardangerregionen er et eldorado for både korte og lange fjellturer. Tips til fjellturer med de beste instragram bildene; Lønahorgi, Kiellandbu, Oksen i Hardanger og Gråsidetoppen. Rallarvegen har blitt kåret til Norges vakreste sykkelveg. Turen fra «taket av Norge» ned til Aurlandsfjorden byr på majestetiske fossefall og mange flotte naturopplevelser.

Tandem med fallskjerm eller paraglider

På Voss finner du Norges største fallskjermklubb som mer enn gjerne tar deg med på et tandemhopp hvis du føler for litt ekstra kribling i magen i luftige svev. Du har også mulighet til å være med på tandem med paraglider

Kulturaktiviteter

Voss har en rik kulturhistorie, på Voss Folkemuseum kan du oppleve autentiske Mølstertunet som står akkurat som det gjorde når folk bodde der for flere hundre år siden. Hvis du vil komme tettere på naturkreftene anbefaler vi å besøke fossene som omringer Voss som blant annet Skjervsfossen og Tvindefossen. Besøk også den spektakulære naturattraksjonen Bordalsgjelet som ligger kort vei fra sentrum av Voss. Flåm er også en kjent kulturdestinasjon og ligger kun en times kjøretur fra Voss. Her kan man ta den berømte flåmsbanen, Nordens lengste zipline eller besøke det spektakulære utkikkspunktet Stegastein.

Les mer om hva Voss har å tilby her.

Velkommen til aktivitetsbygda vår!

Gavekort på overnatting