Sightseeing i Gdansk

Den gamle Hansabyen Gdansk er spesielt kjent for sin flere hundre år gamle historie, imponerende bygninger og historiske gater. Sammen med de viktigste turistattraksjonene har vi også inkludert de vakreste strendene nær Gdansk.Sentrum – shopping i Den store møllen (Wielki Mlyn)

Byens historiske sentrum består av gamlebyen (Stare Miasto) og hovedbyen (Główne Miasto). Et av høydepunktene blant de mange attraksjonene i byens historiske sentrum er Den store møllen, som ligger på Radaune-øya. Den store møllen ble bygget i 1350, og er nå det største industrimonumentet i Europa fra Middelalderen. Fasaden på bygningen er tilsynelatende uendret, men innvendig finner du et kjøpesenter som tilbyr en unik handleopplevelse.

Museet for det polske postkontoret – symbol på polsk motstand

En av de viktigste bygningene i Gdansk med tanke på historie, er det polske postkontoret på Pl. Obroncow Poczty Polskiej. Her ligger nå Museum Poczty Polskiej, Museet for det polske postkontoret. Museet ble åpnet i 1979 på 40-årsjubileet for starten på andre verdenskrig. Her fortelles historien om de polske postkontorene og innbyggerne i Gdansk mellom 1920 og 1939, frem til hendelsene den 1. september 1939, da Post- og telegrafkontor nr. 1 kl. 04.45 ble angrepet av tyskerne.

Gdansk skipsverft – symbol på havnebyen og solidaritet

Gdansk skipsverft, eller Stocznia Gdansk, ligger nordvest i sentrum. Her repareres, bygges og lastes skip, i det som gjør Gdansk til Polens viktigste havneby. Solidaritetsplassen ligger ved hovedinngangen til besøkssenteret, European Solidarity Centre (ECS). Her ligger monumentet dedikert til havnearbeiderne som døde under streiken i 1970. Besøkende kan se monumentet som en del av omvisningen på ECS. I dette senteret kan du se utstillingen som er dedikert til den historiske solidaritetsbevegelsen Solidarność og de sosiale omveltningene den trigget i sentral- og øst-Europa.

Katedral og park i Oliwa

Den tidligere sparesorten Oliwa er nå et idyllisk område av Gdansk. Med beliggenhet i den nordøstlige delen av byen, er Oliwa nå det perfekte stedet borte fra byens liv og røre. Oliwski Park med grøntområder, små fossefall og blomsterbed inviterer deg til å senke skuldrene og slappe av. Rett ved Oliwski Park ligger Oliwa katedral. Oliwa tilbyr også en rekke andre turistattraksjoner. Besøkende her kan nyte den unike arkitekturen, de historiske villaene og besøke zoologisk hage.

Strendene ved Gdansk

Hvis du planlegger en ferie til havnebyen Gdansk bør du også inkludere en tur til de legendariske strendene. Strendene ved Gdansk er kjent for å være svært idylliske og aldri overfylte, selv om sommeren.

Det tar bare 30 minutter med offentlig transport eller 15 minutter med bil fra sentrum av byen til stranden i Brzeźno. Den tidligere baltiske sparesorten Brzeźno har vunnet flere priser. I tillegg til stranden, finnes det her flere sportsfasiliteter og en 130 meter lang sjøbro, som er en attraksjon i seg selv.

En annen strand vel verdt et besøk er Sobieszewo. Denne stranden er omkranset av furutrær og sanddyner, og er den lengste stranden nær Gdansk. Du kommer deg hit på bare 20 minutter.

Kort gangavstand til nærmest alle severdigheter: Overnatting på Scandic Gdansk

Scandic Gdansk ligger rett overfor byens historiske hovedjernbanestasjon. Denne sentrale beliggenheten gjør hotellet vårt til det ideelle utgangspunktet for byvandringer og utflukter i og rundt Gdansk. Start dagen med vår velbalanserte og varierte Scandic frokostbuffet før du drar ut for dagens aktiviteter. Om kvelden kan du nyte en god natts søvn i de komfortable rommene våre.