De beste severdighetene i Wroclaw

Det tidligere kongesetet Wroclaw sør-vest i Polen har velfortjent vunnet tittelen «Europas beste destinasjon 2018»: Wroclaw er en fantastisk og variert destinasjon som byr på en rik historie og teknologiske innovasjoner. Få et innblikk i byens historie på det kongelige slottet, den japanske hagen og Raclawice Panorama, eller opplev bærekraftige innovasjoner på Hydropolis. Wroclaw har noe for enhver smak. Vi har satt sammen en liste over de viktigste severdighetene i Wroclaw.Det gamle rådhuset på Rynek: et arkitektonisk mesterverk

Det gamle rådhuset i Wroclaw ligger midt på Rynek, en av de tidligere største markedsplassene i Polen. Denne imponerende bygningen, som er bygget i gotisk- og renessansestil, huser Museet for borgerlig kunst. Her kan du se et vell av historiske og nyere museumsgjenstander knyttet til byens kunst og håndverk. Museet arrangerer også jevnlig spesialutstillinger av kunstnere som Andy Warhol og Salvador Dalí.

Det kongelige slottet i Wroclaw

Tidligere kongelig residens, nå hjem til Wroclaw bymuseum: Det kongelige slottet ligger mot grensen til gamlebyen og et par minutters gange fra det gamle rådhuset. Det kongelige slottet, tidligere kjent som Spaetgens slott, gjorde Wroclaw til et kongesete sammen med Berlin og Königsberg under Frederick II. I dag huser det kongelige slottet hoveddelen av bymuseet. Her kan besøkende lære mer om byens historie, og se de kongelige leilighetene. Når du har sett det fantastiske interiøret kan du strekke på beina i den tilstøtende barokkhagen.

Wroclaw universitet

Det eldste universitetet i byen: Wroclaw universitet ligger også mot grensen til gamlebyen. Det ble grunnlagt for over 300 år siden, og er det eldste universitetet i byen. Museet til Wroclaw universitet er åpnet for besøkende, og her kan du beundre den imponerende aulaen Leopoldina og musikkhallen Oratorium Marianum, der over 200 berømte musikere har spilt konserter. I matematikktårnet i observatoriet kan besøkende beundre det antikke interiøret som daterer tilbake til det 16. og 17. århundre.

Raclawice Panorama

Et innblikk i polsk historie: Raclawice Panorama er et annet høydepunkt i byen. Kunstnerne Jan Styka og Wojciech Kossak malte det monumentale panoramamaleriet som måler 15 x 114 meter, for å markere 100-årsjublieet til Kościuszko-oppstanden i 1894. Maleriet viser kampen om Raclawice den 4. april 1794, og fremstår som et 3D-bilde på grunn av dets stil og teknikk. Den dag i dag er maleriet det eneste av sitt slag som fortsatt eksisterer i Polen, og det henger i en rund bygning bygget for formålet.

Hydropolis

Wroclaws Hydropolis er et urbant senter for miljøopplæring. Senteret åpnet i 2015, og er unikt i Polen, og et av svært få på verdensbasis. Senteret har topp moderne teknologi, og temaet er vann. Vann er en eksepsjonell substans som mennesker er i daglig kontakt med, men svært få av oss forstår vannets egenskaper til det fulle. Senteret viser rundt 70 interaktive enheter og multimediainstallasjoner som er designet for å bringe det essensielle ved vann til live, og du får se alt fra vannets funksjon i menneskekroppen til å lære om havstrømmer.

Hundreårshallen i Wrocław: Wroclaws bidrag på UNESCOs verdensarvliste

Hundreårshallen (Jahrhunderthalle) ligger i den østlige delen av byen. Dette arkitektoniske mesterverket ble designet av Max Berg i det 20. århundre for å markere den internasjonale utstillingen på 100-årsjubileet for Folkeslaget i Leipzig. Bygningen har stått på UNESCOs verdensarvliste siden 2006. Nå brukes den hovedsakelig til konferanser, kongresser, kultur- og sportsarrangementer. En permanent utstilling her inneholder spennende og interaktive skjermer som viser elementer fra historien til Wroclaw. Besøkende kan også nyte lyd- og lysshow under kuppelen i UNESCO-bygningen. Dette er en spesielt spennende måte for å vise frem kuppelen som er hele 65 meter bred.

Szczytnicki Park

Ikke langt fra Hundreårshallen ligger Szczytnicki park. Dette er byens største park, som opprinnelig ble anlagt i 1785 som en privat hage før den senere ble inkludert i byparken. Hovedattraksjonen her er den japanske hagen. Den ligger i den sørlige delen av parken, og ble også designet i forbindelse med hundreårsutstillingen. Parken inneholder mange dekorative funksjoner i japansk stil, inkludert Azumaya-paviljongen, et innsjøkompleks med utsiktspaviljong og inngangsport. Andre attraksjoner i Szczytnicki park er arboretet og rosehagen. Trofaste følgesvenner på din oppdagelsesferd gjennom Wroclaw, inkludert her i parken, er Dvergene i Wroclaw.

Wroclaw zoo og Afrykarium

Wroclaw zoologiske hage ligger også i nærheten. Det brede utvalget av dyr her gjør det til Polens største dyrehage. Rundt 10 500 dyr lever her på 330 000 kvadratmeter. Men det er ikke bare dyrene som trekker besøkende til dyrehagen. Her kan du også beundre arkitekturen til flere historiske bygninger, som bjørnetårnet, elefanthuset og apepaviljongen. En annen attraksjon her er Afrika-huset, kjent som Afrykarium, med temaområder som Rødehavet, flodhest og store innsjøer, haibasseng, Skjelettkysten i Namibia og Kongohallen.

Overnatting i Wroclaw

Bare et par minutters gange fra gamlebyen ligger Scandic Wroclaw, din perfekte base for å oppleve Wroclaw. Herfra når du komfortabelt mange av byens turistattraksjoner til fots. Rommene våre tilbyr alt du kan ønske deg av komfort etter en spennende dag med utforsking av vakre Wroclaw. Bestill nå og bli kjent med «Polens Venezia»!