Julemarkeder i Hamburg

Hvis du ikke kan få nok av gløgg, brente mandler og ristede kastanjer, har du kommet til rett sted i Hamburg! Som Tysklands nest største by tilbyr Hamburg et vell av julemarkeder for enhver smak. Enten du reiser med barn, en partner eller alene, tilbyr Hamburg akkurat det rette nivået av lek og moro for alle som elsker julemarkeder. Her introduserer vi deg for de vakreste julemarkedene i Hamburg.Det historiske julemarkedet

Et av Hamburgs mest kjente og største julemarkeder er det historiske julemarkedet på Rathausmarkt torg. Det årlige mottoet her er «Kunst, ikke handel». Mot bakteppet av Hamburgs rådhus (Rathaus) og med en kopp med den populære Rathaus-gløggen i hånda, finner du håndlaget treskjærerkunst og andre flotte håndverksprodukter, leker og uvanlige gaveidéer. Dette julemarkedet åpner dørene fra slutten av november til rett før jul, og ligger kun en 15 minutters spasertur fra hotellet vårt i sentrum. Høydepunktet: Hver dag flyr julenissen over det historiske julemarkedet i sleden sin, og forteller historien om reinsdyret Rudolf! I tillegg er det en juleparade hver lørdag i adventstiden.

Det «hippeste» julemarkedet

Hamburg er kjent for det fargerike, ekstravagante partymiljøet i gaten Reeperbahn. I tråd med atmosfæren i denne populære partygaten, vil det lokale julemarkedet Santa Pauli i år igjen arrangeres her fra midten av november. I tillegg til konvensjonelle juleboder, er Spielbudenplatz en skattkiste for suvenirer og tøysete tilbehør. Selv om temperaturene kanskje faller, er det alltid et bra program med underholdning her, med levende musikk og forskjellige forestillinger.

Byens maritime julemarked

Julemarkedet på Fleetinsel i hjertet av HafenCity-distriktet er virkelig en spesiell opplevelse. Beliggenheten på Alsterfleet-kanalen og nærheten til havnen gir dette julemarkedet en maritim følelse. Bygningene i Wilhelminsk arkitektur samt utsikten over det glitrende vannet, tilfører et dryss av romantikk til dette arrangementet. Det er også mye for barna her, som for eksempel karusellen og de klassiske seilbåtene. Julemarkedet på Fleetinsel er åpent fra slutten av november til rett før jul.

Det fargerike julemarkedet

Julemarkedet i Ottensen er helt klart verdt et besøk. På grensen mellom bydelene Ottensen og Altona, rett ved siden av Altona stasjon, ligger Ottensen julemarked med sin fargerike blanding av kulinariske tilbud og håndverk fra hele verden. Hovedfokuset her er den omfattende og varierte familieunderholdningen. Fra julehistoriefortelling til julebaking, hobbyverksted og dukketeater – her finnes det noe for alle. Dette flotte markedet er også åpent fra slutten av november til rett før jul.

Det magiske vintermarkedet

Glødende telt, speilbildet av lysene i Binnenalster-innsjøen, boller med punsj og et stort pariserhjul – alt dette og mer finner du fra slutten av november på «Weisserzauber» vintermarked på Jungfernstieg bulevard. Hvite pagodetelt omformer Hamburgs fantastiske bulevard til et glitrende hav av lys. Det historiske store pariserhjulet som tilbyr en fantastisk oversikt over de magiske lysene, er spesielt populært blant barn. Dette markedet er åpent fra slutten av november til slutten av desember.

Det tradisjonelle julemarkedet

Bare et steinkast fra hotellet vårt Scandic Hamburg Emporio ligger julemarkedet på Gansemarkt torg. Pepperkake-lignende boder gjør Gansemarkt om til en liten, koselig eventyrlandsby. Dette er stedet å dra for alle de tradisjonelle klassikerne som Schmalzkuchen (kaker), Spanferkel (pattegris) og forskjellige typer varm punsj.

Nær vannet, men tørt og fint

Hotellet vårt Scandic Hamburg Emporio ligger ikke langt fra den berømte innsjøen Binnenalster på Jungfernstieg bulevard. Designet på hotellet vårt er basert på teamet «Vann». I vår H2O kjøkken-bar-lounge kan du nyte sesongbaserte retter eller se på folkelivet over noe å drikke i hotellbaren. For en skandinavisk juleklassiker, kan du prøve den tradisjonelle julebuffeten vår, Julbord på utvalgte dager.