Hamburg med barna

Reiser du til Hamburg med hele familien? Ikke bekymre deg, du trenger ikke noe mirakel for å organisere turen. Vi anbefaler våre fem hemmelige tips for å oppdage Hamburg med barn. Det er ikke bare barna som vil elske disse barnevennlige Hamburg-tipsene. Her får du alt fra vakre steder til spennende aktiviteter, leker og eventyr.Nyt naturen i Hagenbeck Zoo


Foto: Hagenbeck/Toni Gunner

100 år gamle Tierpark Hagenbeck er den eldste dyrehagen i Tyskland, og den er populær langt utenfor Hamburgs grenser. Her kan du lære om mer enn 1800 dyr fra alle verdensdelene. Skolen i dyrehagen er kun for barn: her kan de feire bursdager eller bli med på en eksklusiv omvisning.

Full fart på lekeplassen i Grasbrook-parken

Midt i hjertet av denne vakre havnebyen, i bydelen Speicherstadt, finner du en helt fantastisk lekeplass. I Grasbrook-parken på Hübenerstraße finnes det en mengde lekeutstyr, klatrerammer av tre, store gressletter og skyggefulle trær. Fra lekeplassen får du en av de vakreste utsiktene i Hamburg overElbphilharmonie konsertsal.

Delta, lær og forstå på KLICK barnemuseum


Foto: Klick barnemuseum

Klick barnemuseum i Hamburg-Osdorf kan barna teste, spørre om og ta på alt mulig, og oppleve museet med alle sansene. I de ulike områdene, som «oldemors hverdagsliv», «10 000 år f.Kr./steinalderen» eller «byggeplass – kom inn», kan barna lære om historie og hverdagsliv gjennom lek.

Oppdag små verdener i Miniatur Wunderland


Foto: Miniatur Wunderland

En av de mest populære utstillingene i Europa er Miniatur Wunderland i Hamburger Speicherstadt. Miniatyrverdenene har nå økt til ni land – uten ende i sikte. Dette er den perfekte dagsturen for både barn og voksne, selv hvis du ikke er tilhenger av modelljernbaner.

Berg-og-dal-bane-middag

Hvis all spenningen gjør dere sultne, kan dere ta turen innom berg-og-dal-bane-restauranten «Schweleros» (vektløs). Familier med barn er mer enn velkomne her. Her kommer burgere, pasta og fisk fykende gjennom restauranten i gryter på skinner rett til bordet deres. Dette bør dere ikke gå glipp av!

Scandic Hotels er perfekt for familier

Det er dobbelt så morsomt å utforske Hamburg med barna. Foreldrene kan kose seg på storbyferie, og stoppe innom barnevennlige attraksjoner mens de er på sightseeing. Scandic Hamburg Emporio er den ideelle basen for en storbyferie i Hamburg. Hotellet vårt ligger sentralt til ved Gänsemarkt-torget, i kort avstand fra bydelen Speicherstadt. Ikke glem at barn under 15 år bor gratis på Scandic!