HR Manager om personlig utvikling

Benedikte Böttger, HR Manager, Danmark.Benedikte Böttger begynte å jobbe hos Scandic i 1999. Siden da har hun hatt flere stillinger i selskapet, inkludert konferanse- og bookingmedarbeider, hotellsjef, salgs- og markedsansvarlig, før hun endte opp innen personaladministrasjon. I dag er hun HR sjef med ansvarsområder som omfatter organisering av opplæringsprogrammer i Scandic Business School.

Hvorfor vil du anbefale Scandic som arbeidsgiver?

– Det er en fantastisk organisasjon å arbeide i. Scandic er en stabil arbeidsgiver som gir deg utmerkede utviklingsmuligheter samt muligheten til å arbeide med fantastiske kollegaer.

Hva trenger du for å være fornøyd på arbeidet?

– Interessante og varierte oppgaver, samt fantastiske kollegaer. Jeg liker å omgi meg med mennesker som har pågangsmot, er positive og som bidrar til å øke lagånden.

Hva betyr "god service" for deg?

– Genuin interesse for gjestene, ikke forsøke å gjøre flere ting samtidig, men gi personen du håndterer din udelte oppmerksomhet. Det handler ofte om å gi personer mer enn de forventer.

Hvilke egenskaper verdsetter du høyest hos de som arbeider for deg?

– Jeg liker å arbeide med mennesker som ser positivt på ting og som ser muligheter og utfordringer i stedet for problemer. Det kan høres ut som en klisje, men det er en avgjørende egenskap. Og, i denne bransjen er det selvfølgelig svært viktig at du er opptatt av mennesker.

Hva synes du om mulighetene for profesjonell utvikling hos Scandic?

– Med 160 hoteller er vi den ledende hotellkjeden i Norden, og det er rikelig med utviklingsmuligheter i organisasjonen. Jeg er et godt eksempel på det. Mulighetene er der for de som ønsker å gripe dem, og det er opplæringsmuligheter for alle områder: fra hotelledelse og administrasjon til salg, markedsføring og personalforvaltning.

Hva husker du best fra dine første år hos Scandic?

– Jeg hadde bakgrunn fra den akademiske verden og var spent på å starte i hotellbransjen. Jeg likte den positive atmosfæren og møtte mange som trivdes med å dra på jobben hver morgen. Det har festet seg, den positive atmosfæren og følelsen av at jeg kontinuerlig utvikler meg sammen med Scandic som organisasjon.