Scandic Norge og Svanemerket

Som en svanemerket hotellkjede har vi et ansvar – både overfor deg og miljøet. Svanemerket er det offisielle, nordiske miljømerket og stiller verdens tøffeste miljøkrav til hoteller.Hva betyr det at noe er svanemerket?

Det å være et Svanemerket hotell innebærer at hotellet har lavt energiforbruk, bruker kjemikalier med lav miljøbelastning og arbeider aktivt med å minske avfallsmengdene og vannforbruket. 

Våre tiltak

  • Vi har kuttet engangsprodukter og plastemballasje for å redusere utslipp,
  • En rekke produkter, som servietter og trykksaker, er byttet ut med svanemerkede alternativer
  • Vi har reddet over 300 000 porsjoner overskuddsmat gjennom restemat-appen Too Good To Go
  • Vi er flinke til å nyttiggjøre oss maten gjennom gjenbruk og restematoppskrifter.
  • Vi veier og måler alt avfallet og vi har innstallert ny programvare (ioLiving) for å forvalte maten vår enda bedre
  • I 2023 var 53 prosent av maten på Scandics hoteller plantebasert
  • Vårt eget vann fra kraner som avkjøler, tilsetter kullsyre og filtrerer på en måte som bevarer de verdifulle mineralene og saltene. Dette reduserer de fossile karbondioksidutslippene med 160 tonn per år.

Flesteparten av Scandics hoteller er i dag sertifisert med Svanemerket, men i forbindelse med en revidering av Svanemerkets miljøkrav, gjennomfører hotellene en omfattende resertifisering. Ambisjonen er klar: Alle Scandic-hoteller skal innfri verdens tøffeste miljøkrav for hoteller og bli svanemerket.

- Vi jobber hele tiden for å skape gode gjesteopplevelser ute på hotellene våre, og en viktig del av dette er å legge til rette for et bærekraftig opphold. De som velger å bo på et av våre hoteller, skal gjøre det med visshet om at oppholdet deres har en svært lav miljøbelastning, sier distriktsdirektør Håvard Solum i Scandic Norge.

Ønsker du mer informasjon om Svanemerkets miljøkrav til hoteller - trykk her.