Idrettsglede for alle
Som stolt sponsor av norsk idrett ønsker vi i Scandic at unge utøvere skal kunne være seg selv og drive med idretten sin uten å bekymre seg for hvor gode de er, hvordan de ser ut, eller om de har det nyeste og beste utstyret.
#VærDegSelv
Idrettsglede kommer i mange ulike former: Fra en 5 år gammel jentes mestringsfølelse etter sin første skitur, til Therese Johaugs gulljubel – og alt imellom. I Scandic ønsker vi å dyrke en idrett der alle unge kan utfolde seg, glede seg over sporten sin og være seg selv. Unge mennesker kan oppleve mange typer press både på skolen og i idretten - enten det er innen presentasjoner, kropp og utseende eller materielle eiendeler.
Sammen med våre forbilder, vil vi vise at vi må ta vare på hverandre, at ingen er perfekte hele tiden og at man kan være seg selv.
Birgit Skarstein
«Det er så mange muligheter i norsk idrett, det er så mange forskjellige aktiviteter man kan drive med, det er så mange forskjellige nivåer man kan holde på med, det er så mange forskjellige miljøer å være en del av. Passer ikke den første du prøver, så prøv nummer to. Prøv nummer fem. Altså det er så mange forskjellige ting du kan gjøre. Bare vær deg selv».
Ingvild Flugstad Østberg
«I oppveksten arvet jeg alltid skiutstyr av broren min. Noen av mine beste minner fra skisporet er med hans gamle ski. Man må ikke ha det nyeste eller dyreste utstyret for å bli best. Barn og unge skal kunne drive med idrett uten å føle på utstyrspress. Alle, spesielt barn og unge, skal kunne oppleve idrettsglede på sine egne premisser - enten det er i løypa, på banen eller andre idrettsarenaer».
Stine Bredal Oftedal
«Jeg har alltid vært en typisk ‘flink pike‘. Særlig da jeg var yngre følte jeg et stort press på å være god i absolutt alt; skole, sport, sosiale settinger. Men hvem er vel egentlig best i alt? De menneskene som betyr noe for meg, de ser på meg likt også de dagene jeg ikke presterer. Det er viktig å finne dem som heier på deg uansett. Det er lov å ha en dårlig dag, det er lov å bomme - og det er lov å være seg selv.»
Bjarte Myrhol
«Alle kan kjenne på følelsen av å ikke mestre eller strekke helt til. Også jeg kan høre en stemme som sier at folk bør forvente MER av en landslagskaptein i håndball. Den stemmen hører vi alle, i ulike situasjoner – for selv de sterkeste kan føle seg svak iblant. Men da gjelder det å støtte hverandre! For lagfølelse bør også gjelde utenfor banen. Det må alltid være rom for å se hver enkelt, og alle har rett til å bli inkludert uavhengig av hvem man er.»