Christianshavn

Brosteinsbelagte gater, husbåter langs kanalen, og et spir som snor seg feil vei. Christianshavn er et av de mest sjarmerende nabolagene i København. Du vil forstå hvorfor hvis du tar turen forbi en dag. På en typisk solskinnsdag er bryggen langs kanalen full av folk som nyter en kopp kaffe. Når det regner finner de veien til nabolagets mange kaféer og restauranter. Christianshavn er også hjem til Christiania, et av Københavns mest besøkte områder.

Christianshavn – Amsterdam i København

Christianshavn ble bygget av Christian IV tidlig på 1600-tallet, inspirert av arkitektur fra Amsterdam. Dette er spesielt tydelig i kanalene, hjertet av Christianshavn, men også i de mange gamle lagerbygningene. En gang var Christianshavn en fattig arbeiderklassebydel, som gjennom årenes løp har stått overfor mange trusler om riving. Siden 1970-årene har imidlertid restaureringsplaner sikret bevaringen av de historiske bygningene i nabolaget. Over de siste 30 årene har Christianshavn sakte, men sikkert blitt et av de mest populære boligstrøkene i København.

Vor Frelsers Kirke – et spir som snor seg feil vei

Vor Frelsers Kirke i Christianshavn | Foto: VisitDenmark | Scandic HotelsVor Frelsers Kirke ligger midt i Christianshavn. De fleste som besøker kirken, kommer for å klatre opp de 400 trappetrinnene som går hele veien opp til toppen av kirkespiret. Herfra har du spektakulær utsikt over Christianshavn, Amager og sentrum. Det sies at arkitekten som tegnet spiret mente at spiret skulle sno seg med klokken. Men under byggingen gikk noe galt, og spiret endte med å sno seg motklokken. Arkitekten ble tilsynelatende så fortvilet at han kastet seg ut fra toppen av spiret. Vor Frelsers Kirke er en av de mest populære attraksjonene i Christianshavn.

Hva med en flaske øl?

Det er ikke mange meter mellom kaféene i Christianshavn. Ei heller er det mangel på restauranter i nabolaget, inkludert noma, som ved flere anledninger har blitt kåret til verdens beste restaurant. Men hvis du er ute etter en ekte Christianshavn-opplevelse, må du ta turen innom en lokal kro. Besøk Eiffel Bar, som har eksistert i 279 år og dermed er den eldste puben i nabolaget. På den andre siden av gaten finner du Fingerbøllet, der du kan briljere med biljard-ferdighetene dine. Kanalbodega, Stærkodder og Café Falken serverer også billig flaskeøl.

Christianshavns kanal

Du kan ikke gå glipp av kanalen når du besøker Christianshavn. Den går gjennom hele nabolaget, og er alltid full av både besøkende og lokale innbyggere. Hvis du ønsker å se Christianshavn fra et annet synspunkt, samtidig som du lærer litt historie, kan du dra ut på en av de mange turene med kanalbåt. Langs vannkanten vil du se de gamle lagerbygningene blant fargerike hus.

Christianshavns kanal | Foto: VisitDenmark | Scandic Hotels

Operaen på Holmen

Københavns operahus ligger vakkert til langs kanalen på Holmen. Den fantastiske bygningen ble designet av den verdenskjente arkitekten Henning Larsen og donert til det danske folk av Mærsk Mc-Kinney Møller. Arkitekturen til operahuset er unik, og guidede omvisninger av bygningen tilbys flere ganger per uke.
Operaen på Holmen, Christianshavn | Scandic Hotels

Papirøen og Copenhagen Street Food

Rett før du når Holmen finner du Papirøen og Copenhagen Street Food. Mathallen er full av små matboder og -vogner som tilbyr alt fra thaimat til gourmetpølser. Når det er fint vær kan du ta med maten ut til bryggen og nyte utsikten mot Nyhavn og Skuespilhuset.

Christiania

Christiania | Foto: VisitDenmark | Scandic HotelsChristiania, Fristaden, eller bare Staden – kjært barn har mange navn. Christiania er et grønt, bilfritt område, hjem til rundt 1000 innbyggere. Christiania bestod opprinnelig av militærbrakker. I 1971 lagde husokkupanter et hull i gjerdet og okkuperte området, som hadde stått ubrukt i flere år. Siden den gang har innbyggerne i Christiania kjempet mot Danmarks styresmakter om retten til å bruke området, noe som resulterte i dannelsen av foreningen Fonden Fristaden Christiania i 2012. I dag eier foreningen en stor del av fristaden. Christiania har alltid vært hjem til eksentriske typer som ikke fant sitt sted eller fred andre steder i hovedstaden. Du finner en rekke festlige og kreative hus, naturskjønne omgivelser, gallerier og spisesteder i Christiania. Christiania er også kjent for sitt cannabissalg på Pusher Street, tross politikernes forsøk på å sette en stopper for det.

Hoteller nær Christianshavn

I de siste årene har det blitt bygget flere broer som kobler Københavns nabolag sammen på en ny måte. Det er for eksempel en bro fra Christianshavn til Nyhavn, noe som betyr at Scandic Front bare ligger en kort spasertur eller sykkeltur unna. Hotellet vårt gir deg utsikt til Operaen på Holmen og Papirøens mathall med gatemat.