Nyhavn

Nyhavn er et av de mest populære stedene blant turister i København. Havnen, som en gang var kjent for å ha et rikt maritimt liv, fylles stadig opp av mennesker og tilbyr en alltid like livlig atmosfære. Noen av Københavns eldste tatoveringsstudioer og barer ligger side om side med historiske bygninger i dette gamle området ved vannet. Nyhavn er også kjent som stedet der Hans Christian Andersen bodde flere ganger.

Bestill overnatting

Skriv inn ett hotell eller en destinasjon
Skriv inn dato
Skriv inn dato
, , {{ serviceData.rooms.length }} Rom
Antall rom:
Bestilling av flere rom er ikke mulig når du bestiller med voucher Det er ikke mulig å booke flere rom samtidig, når du booker en frinatt.
Rom {{room.index}}:
Angi barnets alder

Om du bestiller et tilbud eller en avtalepris kreves en spesiell bookingkode. Ikke benytt spesialtegn som (.) (,) (-) (:). 

Lagre din bookingkode til neste gang du besøker siden ved å klikke på "Husk". Klikk ikke på "Husk" dersom du bruker en offentlig datamaskin, da uvedkommede kan få tilgang til din bookingkode. 

Ugyldig bookingkode
Bestilling av flere rom er ikke mulig når du bestiller med voucher

Gjelder kun for gjester med forhåndsbetalte Bonus Cheque-kuponger. Tillegg gjelder ved noen hotell og må betales på hotellet. Frokostbuffet inngår.

Du må logge inn for å booke en bonusnatt. Som Scandic Friends medlem tjener du poeng når du bor hos oss, som du kan benytte til bonusnetter på alle våre hotell.

Det er ikke mulig å booke flere rom samtidig, når du booker en frinatt.

Den nye havnen i København

Det gamle havnedistriktet ble utgravd sent på 1600-tallet, og siden havnen skulle fungere som et tilskudd til den eksisterende havnen, ble den gitt navnet Den nye havnen (som senere ble til Nyhavn). Skip fra hele verden la til her, og Nyhavn ble derfor et mekka for handelsmenn og håndverkere.

Den dag i dag er den maritime aktiviteten fra 1600-tallet for lengst borte, men du finner fortsatt gamle tatoveringsstudioer og puber som minner om gamle dager.

Bygningene i Nyhavn

De vakre gamle bygningene i Nyhavn består av offentlige bygninger og varehus fra det 17. og det 18. århundre. Bygningene er malt i vakre farger, og står i sentrum på mange portkort og feriebilder. Den eldste bygningen i Nyhavn er Nr. 9 som daterer tilbake til 1681. Den har ikke blitt renovert eller utvidet, og står slik den stod da den ble bygget. Bygningene i Nyhavn fungerer fortsatt som bolighus, og i de fleste finner du også kaféer, barer og restauranter.

Nyhavn | Foto: VisitDenmark | Scandic Hotels

Hans Christian Andersens Nyhavn

Hans Christian Andersen bodde flere ganger i Nyhavn. Den første gangen poeten flyttet til Nyhavn, var i 1865. Den gangen bodde han i Nr. 280, som i dag er Nr. 20. Det var her han skrev sine første eventyr, som ble publisert i et hefte sammen med «Fyrtøyet», «Lille-Klaus og Store-Klaus», «Prinsessen på erten» og «Den lille Idas blomster». Hans Christian Andersen flyttet senere til Nr. 67, der en minnetavle har blitt satt opp for å minnes at det var hjemmet til den verdenskjente poeten og forfatteren. Til slutt flyttet Hans Christian Andersen til Nyhavn Nr. 18, som ble hans siste bosted i Nyhavn.

Hoteller nær Nyhavn

Hvis reisen din tar deg til København, bør du bo på et hotell nær Nyhavn. Vi anbefaler Scandic Front. Hotellet vårt har utsikt over Københavns havn, og du er bare noen få minutters gange fra Nyhavn.