Vesterbro

På Scandic Kødbyen bor du i et av Københavns mest mangfoldige nabolag, med et stort tilbud av shopping, sjarmerende design- og håndverksbutikker, gode matopplevelser og små fristelser. Oppdag Vesterbro!Området vest i København

Vesterbro | Foto: VisitDenmark | Scandic HotelsVesterbro strekker seg fra det livlige området rundt Hovedbanegården i København og ned til fredfylte Vestre Kirkegård, og fra den raffinerte atmosfæren i Frederiksberg til det livlige området Sydhavnen. Vesterbro er en del av Københavns historie som du ikke bør gå glipp av. Barnefamilier, skatere og eldre mennesker som har bodd her siden bydelen var et arbeiderklassestrøk, kommer sammen her.

Restauranter og kaféer

Vesterbro vrimler av hyggelige kaféer der lokale innbyggere og turister møtes over en kopp kaffe eller en økologisk frokost. Ta turen innom Granola på Værnedamsvej – en kaffebar og kafé i en sjarmerende bakgård. Eller besøk Café Bang & Jensen på Istedgade, som ligger i et gammelt apotek. Hvis du er ute etter en deilig middagsopplevelse er Vesterbro stedet. Du finner gourmetrestauranter, hippe burgerbarer, og om sommeren en masse matboder på Kødbyens Mad & Marked. Kødbyen tilbyr gastronomiske fristelser året rundt, og du finner alt fra fisk til fugl på menyen.

Shopping

Shopping på Vesterbro | Foto: copenhagenmediacenter.com | Scandic HotelsUte etter noe med unikt design du kan ta med hjem etter et besøk i København? Da er Vesterbro stedet å lete. Her er det mange små lokale designerbutikker, og du finner alt fra klær og smykker til møbler og håndverk. Ta en spasertur nedover Værnedamsvej, Istedgade eller Vesterbrogade, så finner du masser av butikker og finere forretninger.

Grønne oaser og gratis underholdning

Gi lommeboken en pause og nyt en av de mange gratis fornøyelsene som Vesterbro tilbyr. Hva med et besøk til Vestre Kirkegård, der du alltid finner fred og ro? Mange kjente navn ligger begravd her, og om sommeren kan du bli med på en guidet omvisning på kirkegården.Vestre Kirkegård på Vesterbro | Foto: copenhagenmediacenter.com | Scandic Hotels

Akademiets Have fungerer som tilfluktssted og grønn oase midt i storbyen. Den store parken er den perfekte destinasjonen for barn og foreldre på piknik. Du finner Akademiets Have ved de gamle bryggeribygningene til Carlsberg.

Københavns innsjøer ligger som perler på en snor. De 5 innsjøene er blant Københavns mest karakteristiske landemerker. Innsjøene kobler sammen Vesterbro, Nørrebro og Østerbro, og fungerer som et friområde for Københavns innbyggere. Stien rundt innsjøene er rundt 6 km lang, og har også blitt utformet for å passe for joggere.

For nattuglene

Vesterbro sover aldri. Området er kjent for å ha et aktivt natteliv, og byr på en rekke barer, restauranter og nattklubber. Ta en spasertur gjennom Kødbyen og kjenn pulsen fra nattklubbene i føttene. De eksklusive cocktailbarene har bartendere som mikser de flotteste drinker du kan forestille deg. Glem ikke å legge inn et besøk til en av områdets mange puber, der lokale innbyggere møtes over en øl og et terningspill.

Hoteller på Vesterbro

Vi anbefaler 2 hoteller på Vesterbro. Begge er nær alt området har å by på, i tillegg til offentlig transport.