Design District

Design District Helsinki er en kreativ klynge i hjertet av Helsinki. Området er absolutt verdt et besøk. Det strekker seg fra Kamppi til Punavuori og Kaartinkaupaunki, og omfatter 25 gater og 200 interessante steder.

Interessant shopping

Bli kjent med finsk design og arkitektur

Bilde av Design forum-butikk Visit Finland

I tillegg til anerkjente finske aktører som Artek, Iittala, Marimekko og Design Museum, er interessante designbutikker og gallerier samt kaféer og restauranter med spesiell design representert i området.

En titt på bybildet

I tillegg til finsk design, kan du nyte den flotte arkitekturen fra mange forskjellige epoker.

Helsinki jernbanestasjon og Nasjonalmuseet er flotte representanter for den nasjonalromantiske stilen. Du kan beundre kvartaler med fleretasjes bygninger i Jugendstil på en guidet byvandring i Katajanokka, Kruununhaka og Eira.

Området rundt Senatstorget representerer den neoklassiske stilen, mens OL-stadion og Lasipalatsi (glasspalasset) representerer funksjonalismen fra 1930-årene. De mest imponerende modernistbygningene er Tempelplatsens kirke og Finlandia Hall, designet av Alvar Aalto.

Hoteller nær Helsinki Design District

Scandic Simonkenttä og Scandic Marski ligger i utkanten av området. Atmosfæren i Design District er innen rekkevidde fra begge.