Skjærgården i Helsinki

I Helsinki er sjøen alltid nær. Byen er omgitt av 300 øyer som tiltrekker seg besøkende fra fjern og nær. Du kan bli kjent med den vakre naturen i skjærgården og kystregionen på et cruise eller en vanlig fergetur.

Opplev maritime Helsinki

Unike Suomenlinna

Suomenlinna er best kjent som Helsinkis øy, og den står på UNESCOs verdensarvliste. Regelmessig fergetrafikk gjør det enkelt å dra på en dagstur for å se fortet og den vakre naturen på øyen. Fergeturen alene er en opplevelse og en vakker tur på vannet. Du kan oppleve Suomenlinna når som helst året rundt.

En avslappende dagstur til en øy

Gjør som de lokale innbyggerne og dra ut til en av Helsinkis mange øyer for en piknik. Seurasaari, Pihlajasaari, Uunisaari, Lonna og nyheten fra 2016, Vallisaari, ved siden av Suomenlinna. Mange av øyene har også restauranter, der du kan nyte sjøutsikt og deilig matservering.

Det er nesten 20 trafikkruter på vannet i Helsinki. Fra Hakaniementori kan du ta båten om sommeren til Korkeasaari Zoo eller til Aurinkolahti i østlige Helsinki. Fra markedsplassen kan du dra til Suomenlinna og de andre nærliggende øyene, eller dra på et cruise i skjærgården eller en annen flott dagstur!

Overnatting i Helsinki

Hotellene våre i Helsinki har alle god beliggenhet i byen. Derfra er det enkelt å dra ut i skjærgården.