Historien

Hotel Norge åpnet første gang i 1885 og har siden åpning vært ikon og et av de mest prominente hotellene i Bergen.FRA BEGYNNELSEN

Hotellgünder Georg Pommerenk som åpnet hotellet i 1885, var visjonær og fremtidsrettet og ønsket at her skulle reisende hvile i luksuriøse og romslige omgivelser, inngå i intellektuelle samtaler om verdens nyheter, og nyte spennende kulinariske retter, festiviteter og kunst.

Det skulle også være et «samfunnshotell» til glede og nytte for bergenserne selv. Hotellet bestod den gang av 42 rom med over 60 senger og spisesal til 80 personer. Hotellet var fremtidsrettet og komfortabelt innredet med «smak og eleganse» og fremstod som et tidsriktig hotell.

Selv om hotellet ikke var byens første i europeisk stil, skulle det bli det som bidro mest til utviklingen av Bergens reiselivshistorie og hotell- og restaurantbransje. Pommerenk skal blant annet ha vært den første til å utstyre sine gjester med en trykket guide og kart over Bergen – «Guide to Bergen with a Map of the Town» som han personlig delte ut til gjester å hotellet.

Hotellet har siden den gang blitt om og utbygget flere ganger. I 2016 ble hotellet stengt for en omfattende totalrenovering.   

Med sin unike beliggenhet i enden av Torgallmenningen og rett ved Byparken og Lille Lungegardsvann har Hotel Norge i alle år vært et midtpunkt i byens restaurant,- og selskapsliv, - og i reiselivet et hotell av høy internasjonal standard.

29.juni 2018 åpnet hotellet igjen som Hotel Norge by Scandic. Hotellet er ett av Scandics unike signaturhoteller og er et moderne og ikonisk hotell i vakkert nordisk design. Hotellet har mange særegne detaljer og skal være noe mer enn bare ett hotell. Det skal være en livlig møteplass der det lokale møter det internasjonale i en levende og unik atmosfære.

Under renoveringen har det blitt bygget på en ny toppetasje. Hotellet er med dette Bergens største hotell og inneholder totalt 415 rom, inkludert 17 romslige suiter, 3 barer og 3 restauranter fordelt på 10 etasjer. Hotellet har også en topp moderne møte og konferanseavdeling som inkluderer et flott ballroom. Som gjest vil du akkurat som i 1885, finne et unikt og flott kart med fine illustrasjoner over «The best of Bergen» på ditt hotellrom.

Velkommen til ikoniske Hotel Norge by Scandic!