Fjellturer i Norge

Planlegg din neste ferie- eller helgetur i Norge med vakre og opplevelsesrike utendørsaktiviveter. Med et spektakulært landskap byr Norge på storslåtte fjellturer hele året. Uansett hvilken landsdel du besøker i Norge har du muligheten til å oppleve fantastisk vakre fjellturer og vandreturer. Her er noe av det som kan sies å være noen av de beste fjellturene i Norge. Når du bor hos oss våkne opp til vår prisbelønte frokost – klar til å innta fjellturen!VANDRING på VOSS

Vandresesongen i Voss varer til slutten av oktober og er et eldorado for både korte og lange fjellturer. Rett utenfor Scandic Voss kan du ta Voss gondol og du kommer deg til Hangurstoppen (820 moh) på under 10 minutter. Her har du endeløse muligheter for store og små. Hvorfor ikke prøve Hanguren Panorama, en 800 meter lang løype som byr på vakker panoramautsikt over Vossafjell, Lønavatnet og Voss sentrum? Er du ute etter en større utfordring anbefaler vi Lønahorgi (1410 moh) hvor du på fine dager kan se hele fire isbreer; Fresvikbreen, Hardangerjøkulen, Vossaskavlen og Folgefonne. Dette er en krevende tur som tar opp mot 8 timer som du bør være god forberedt på før du legger ut på tur.  

Se også andre fine fjellturer i området her

PREIKESTOLEN OG KJERAG

Det er ikke til å legge skjul på at fjellene i denne regionen byr på de mest populære fjellturene i Norge, både blant turister og nordmenn. Preikestolen og Kjerag er to "topper" som egner seg godt som dagsturer, og begge har slående utsikt. Kjerag er den mest utfordrende, og turen tar rundt 5 timer. For mange er det å nyte utsikten fra toppen utover Lysefjorden det beste, mens for de ekstra vågale er høydepunktet et kort opphold på Kjeragbolten, hvor bildebevis er et must. Preikestolen er en litt kortere tur på ca 3,5 time, og passer for store og små. Turen er middels utfordrende, og den beste perioden for å unngå turistmassene er mai, juni og fra slutten av august frem til oktober. 

Bo på et av våre 6 hoteller i Stavanger

Besseggen

Besseggen er et turminne for livet – for den som er godt forberedt. Fjellet er 1604–1743 moh og ligger i Vågå kommune i Innlandet. Turen over Besseggen er en av de mest populære og spektakulære fotturene i Jotunheimen. Turen er 17 kilometer lang og tar totalt 7 til 9 timer. Nærmere 60 000 personer går Besseggen hver sommer. Besseggen ligger lett tilgjengelig fra Fagernes og Valdres hvor du kan bo på vårt hotell Scandic Valdres.

De fleste som tar turen over Besseggen tar båten innover Gjende før de tar fatt på den populære fjellturen.Gjendebåten går fra bryggen ved Gjendesheim hver morgen, og tar deg videre til Memurubu. Det er på Memurubu turen over Besseggen starter.

Du kan også gå Besseggen den andre veien. Da starter du turen fra Gjendesheim eller Bessheim. Velger du å gå denne veien, går du ned Besseggen og ender opp i Memurubu der du tar båten tilbake til Gjendesheim.

svolværgeita

Ingen som kommer sjøveien til Svolvær, kan unngå å legge merke til Svolværgeita. Fjelltoppen med to spisser som kan minne om geitehorn, troner over Svolvær sentrum på Austvågøy i Lofoten. der den springer ut av fjellet Fløya (590 m.o.h). For de som våger seg opp finnes det mange klatreruter. Det aller største vågestykket kommer når du først er oppe på toppen: Å hoppe 1,5 meter fra det ene geitehornet til det andre.

Andre flotte toppturer i Lofoten er Ryten. Ryten rager 542 meter over havet, og har panoramautsikt over den vakre Kvalvika- stranden og utover storhavet!
Yttersandheia rager 324 m.o.h er en annen flott tur. Når du kommer på toppen er det et platå hvor du kan gå langt innover. Det er fint å campe her oppe ved midnattsol, men også veldig fin liten dagstur.

Bo på et av våre 3 hoteller i Lofoten

RomsdalseggenTuren over Romsdalseggen går midt i Norges vakreste fjellverden – med en utsikt som kan ta pusten fra den mest erfarne fjellvandrer: Her er fjell og fjord, tinder og fosser på alle kanter.Romsdalseggen gir enkel adkomst til unike opplevelser og spektakulær utsikt til Norges tindehovedstad Åndalsnes, til Rauma elv i dypet av Romsdalen, til Trollveggen og trolltinder – og helt ut til Molde og storhavet i vest. Like bak horisonten ligger både Atlanterhavsveien og Geirangerfjorden. Romsdalseggen er omkranset av fjelltoppene Venjetindan, Romsdalshornet, Trolltindan, Trollveggen, Bispen, Kongen og Dronninga.

Hele området, i og rundt Molde, byr på vakker natur og fantastisk utsikt. Midt mellom turistattraksjonene Geiranger, Trollstigen og Atlanterhavsvegen ligger fjordbyen, - en hyggelig liten by med mye sjarm ved Romsdalsfjorden. Her finner du Scandic Seilet og Scandic Alexandra Molde hvor du kan slappe av etter flotte turer i fjellet.

ULRIKEN OG FLØYEN I BERGEN

I Bergen og omegn er det mange fine turer for både familien og de mer garvede. Bergen og Hordaland Turlag har mange gode turtips på sine sider. Fløyen er et veldig godt utgangspunkt for lengre turer videre i byfjellene. Revurtjern er et familievennlig mål på 4,5 km og et par timers gange. For de sprekeste er turen over vidden til Ulriken fin. Turen tar ca 5-6 timer, og er på nesten to mil - en fantastisk mulighet til å oppleve Byfjellene!

Bo på et av våre 8 hoteller i Bergen

Og sist men ikke minst - husk fjellvettreglene når du skal ferdes i fjellet:

  1. Planlegg turen og meld fra hvor du går.
  2. Tilpass turen etter evne og forhold.
  3. Ta hensyn til vær- og skredvarsel.
  4. Vær forberedt på uvær og kulde, selv på korte turer.
  5. Ta med nødvendig utstyr for å kunne hjelpe deg selv og andre.
  6. Ta trygge veivalg. Gjenkjenn skredfarlig terreng og usikker is.
  7. Bruk kart og kompass. Vit alltid hvor du er.
  8. Vend i tide, det er ingen skam å snu.
  9. Spar på kreftene og søk ly om nødvendig.