Nordkapp 71’10’21

Nordkapp er en enestående naturopplevelse med klippekyst som stuper ned i uendelig hav, treløse sletter og idylliske fiskevær. Snødekte fjell og kystkultur rik på opplevelse og historie. Fra Nordkapplatået stuper fjellsiden 307 meter rett ned i havet, og når du står på den mektige klippen, er det bare Svalbard mellom deg og Nordpolen.Destinasjon 71° Nord er en stor opplevelsesarrangør og ønsker deg velkommen til opplevelser og aktiviteter du sent vil glemme.

Opplev måneder med evig dag om sommeren og dra på nordlysjakt om vinteren.

Utforsk Nordkapp og magerøya med 71° Nord

Kongekrabbesafari

Kongekrabben er en av de største krepsdyrene i hele verden, den inneholder like mye protein som en kylling og den kan vokse opp til over 2 meter mellom klørne. Denne delikatessen er et av Nordkapp kommunes viktigste eksportprodukter. Begge utfluktene med 71° Nord rundes av med et herlig måltid bestående av kongekrabbe, majones, sitron og brød i deres restaurant i naturskjønne omgivelser på Sarnes. Før og under tilberedningen av krabben vil guiden fortelle mer om historien til dette imponerende krepsdyret og dens invasjon av den nordnorske kystlinjen.

Se film om kongekrabbefiske her.

Kongekrabbesafari med RIB-båt

Bli med på en herlig og fartsfylt tur med RIB. En absolutt bestselger som gir valuta for pengene og som skaper minner for livet. Med RIB-båter drar man ut fra Honningsvåg for å trekke krabbetegner og tar med fangsten til Sarnes hvor krabbene blir kokt og et herlig måltid nytes. Alt nødvenig utstyr får dere låne.

Kongekrabbe Express

Hvis du ikke har så mye tid, men allikevel vil oppleve kongekrabben tilbys det transport med minibuss til restauranten på Sarnes, bare en 15 minutters kjøretur unna. Du vil få høre krabbens historie og nyte Barentshavets "monster".

ATV-safari

Dette er en av de mest spennende måtene å nå det nordligste fastlandspunktet i Norge på. Å kjøre firehjulinger er en morsom opplevelse for både store og små, uansett om du er sjåfør eller passasjer. Alle sjåfører må være minst 18 år og ha gyldig førerkort for bil - husk å ta det med.

ATV-safari til Nordkapp

Etter en nøye gjennomgang og opplæring kjører man fra Honningsvåg over fjellet inn i et arktisk landskap. Det blir flere fotostopp underveis, og vi vil krysse øya til det nordligste punktet, Nordkapp. Etter å ha fotografert den ikoniske Nordkapp-globen, blir det guidet omvisning på platået og i Nordkapphallen.

Det arangeres også ATV-safari på kvelden slik at man kan oppleve midnattsolen fra Nordkapp-platået - et av de mest episke stedene å se midnattssolen og som tiltrekker flere tusen besøkende hvert år.

For mer informasjon, se her.

Fjord og fjell ATV-safari

Legg ut på eventyr og bli med på denne utvidede turen. Etter opplæring kjører man fra Honningvåg og oppover fjellet. Utsikten på veien opp er fantastisk, så husk kameraet - vi har flere fotostopp underveis. Ved hvert stopp vil guiden fortelle deg litt om livet på den arktiske øya og hvordan de overlever gjennom de lange, mørke vintrene og midnatt-solfylte somrene. Når vi kommer ned fra Honningsvåg fjellet, går turen videre til naturskjønne Sarnes for en liten kaffepause. Sarnes er et perfekt sted til å oppdage reinsdyr.

Arktisk ATV-safari

Denne turen er den perfekte lille avstikkeren, hvis du vil utforske en annen del av øya, som sjeldent blir besøkt av turister. Når du kjører oppover Honningsvåg-fjellet, vil du nyte den fantastiske utsikten over forskjellige områder på Magerøya. Det vil også bli lagt inn flere stopp på denne mini-eventyr turen hvor guiden forteller om øya og livet her.

Havrafting

Bli med og utforsk Nordkapp fra sjøsiden - det nordligste punktet på Magerøya! En herlig opplevelse på sjøen hvor du også får mulighet til å få øye på lokalt dyreliv som havørn, rein, sel og en og annen lundefugl. Etter å ha passert Helnes, ett av de nordligste fyrene i verden, går ferden rett mot Nordkapp. Turene er flott med mye historie på de forskjellige stoppestedene.

Nordkapphallen byr på et rikt utvalg av severdigheter. Sprengt inn i fjellklippen venter en spektakulær panoramafilm som tar deg med på en reise gjennom fire årstider i et landskap fylt av kontraster, lys og storslått natur. Øverst i hallen finner du en restaurant med fantastisk utsikt til klippe og hav, en kaffebar og Aurora Borealis Bar. Du finner også eksklusiv gavebutikk, historiske utstillinger, postkontor, Thaimuseum og Johannes kapellet med sin unike arkitektur.

Skal du til Nordkapp? Bestill inngang til Nordkapp her. Besøk offisiell nettside for mer informasjon.