Aktiviteter i området

Nordkapp er en enestående naturopplevelse med klippekyst som stuper ned i uendelig hav, treløse sletter og idylliske fiskevær. Snødekte fjell og kystkultur rik på opplevelse og historie. Fra Nordkapplatået stuper fjellsiden 307 meter rett ned i havet, og når du står på den mektige klippen, er det bare Svalbard mellom deg og Nordpolen.Fiskevær og fuglefjell

Noen få kilometer fra Honningsvåg med bil finnes idylliske gamle fiskevær. På vei opp til Nordkapp kan du ta en stikkvei både til Gjesvær og Skarsvåg. 

Gjesvær og Gjesværstappan med Norges største sjøfuglkolonier

Gjesvær er et gammelt idyllisk fiskevær som også var kjent i vikingtiden og er omtalt i Heimskringla til Snorre Sturlasson. Først i 1976 ble Gjesvær tilgjengelig med bil/veitransport. Stedet har ca. 100 fastboende, og har sin egen lille privat kirke som absolutt er verdt et besøk. 

Gjesværstappan er en øygruppe som ligger kun kort vei med båt for Gjesvær. Fra Gjesvær er det mulig å være med på fuglesafari ut til Norges størst sjøfuglkoloni med alke, krykkje, skarv, lomvi, havhes og havsvale. I sommermånedene er det ikke tillatt å gå i land på den største øya, Storstappan, grunnet beskyttelse av den største kolonien av lundefugl i Finnmark. 

Skarsvåg

På den nordøstlige delen av Magerøya ligger fiskeværet Skarsvåg ved Risfjorden, ca. 14 kilomenter fra Nordkapplatået. Skarsvåg er verdens nordligste fiskevær med kun ca. 100 innbyggere.

Med utgangspunkt i Skarsvåg tar det deg kun en kort spasertur over fjellet til den geologiske godbiten Kirkeporten. Kirkeporten er en naturlig fjellformasjon formet som en stor port og gjennom denne ser man over Mefjorden til Nordkapp med Nordkapphornet. Både Kirkeporten og Nordkapphornet var samiske offersteder i førkristen tid.

Turen til Kirkeporten er relativt lett med gode sko og er unnagjort på 45 minutter tur/retur.

Nordkapptrappa tar deg til topps

Blant flere steintrapper i Norge, er det også i Honningsvåg leid inn sherpaer fra Nepal til selve byggingen av trappen. Bo på et av Scandics hoteller og veien er kort til selve trappestien. Det kan føles tungt å bestige toppen, men tenk for en utsikt du blir belønnet med - det er vel verdt det!

aktiviteter med 71° Nord

Kongekrabbesafari

Kongekrabben er en av de største krepsdyrene i hele verden, den inneholder like mye protein som en kylling og den kan vokse opp til over 2 meter mellom klørne. Denne delikatessen er et av Nordkapp kommunes viktigste eksportprodukter. Begge utfluktene med 71° Nord rundes av med et herlig måltid bestående av kongekrabbe, majones, sitron og brød i deres restaurant i naturskjønne omgivelser på Sarnes. Før og under tilberedningen av krabben vil guiden fortelle mer om historien til dette imponerende krepsdyret og dens invasjon av den nordnorske kystlinjen.

Se film om kongekrabbefiske her

Kongekrabbesafari med RIB-båt

Bli med på en herlig og fartsfylt tur med RIB. En absolutt bestselger som gir valuta for pengene og som skaper minner for livet. Med RIB-båter drar man ut fra Honningsvåg for å trekke krabbetegner og tar med fangsten til Sarnes hvor krabbene blir kokt og et herlig måltid nytes. Alt nødvenig utstyr får dere låne.

Kongekrabbe Express

Hvis du ikke har så mye tid, men allikevel vil oppleve kongekrabben tilbys det transport med minibuss til restauranten på Sarnes, bare en 15 minutters kjøretur unna. Du vil få høre krabbens historie og nyte Barentshavets "monster".

ATV-safari

Dette er en av de mest spennende måtene å nå det nordligste fastlandspunktet i Norge på. Å kjøre firehjulinger er en morsom opplevelse for både store og små, uansett om du er sjåfør eller passasjer. Alle sjåfører må være minst 18 år og ha gyldig førerkort for bil - husk å ta det med.

ATV-safari til Nordkapp

Etter en nøye gjennomgang og opplæring kjører man fra Honningsvåg over fjellet inn i et arktisk landskap. Det blir flere fotostopp underveis, og vi vil krysse øya til det nordligste punktet, Nordkapp. Etter å ha fotografert den ikoniske Nordkapp-globen, blir det guidet omvisning på platået og i Nordkapphallen.

Det arangeres også ATV-safari på kvelden slik at man kan oppleve midnattsolen fra Nordkapp-platået - et av de mest episke stedene å se midnattssolen og som tiltrekker flere tusen besøkende hvert år.

Se her for mer informasjon

Havrafting

Bli med og utforsk Nordkapp fra sjøsiden - det nordligste punktet på Magerøya! En herlig opplevelse på sjøen hvor du også får mulighet til å få øye på lokalt dyreliv som havørn, rein, sel og en og annen lundefugl. Etter å ha passert Helnes, ett av de nordligste fyrene i verden, går ferden rett mot Nordkapp. Turene er flott med mye historie på de forskjellige stoppestedene.

er veldig interessert i å beskytte den største kolonien av lundefugl i Finnmark.