Øyhopping i Oslofjorden

Har du lyst på et avbrekk fra asfaltjungelen når du er i Oslo? Kun en liten halvtime fra Oslo sentrum finner du mange hyggelige øyer du kan utforske. Pakk piknikpleddet, grillen og god mat - ferga ut i Oslofjorden neste stopp!Øyparadis som perler på en snor

Har du en vanlig Ruterbillett er det bare å gå ombord på en av fergene fra Aker Brygge, og vipps så er du på en idyllisk øy. Her har du mange muligheter, det kommer helt an på hva du ønsker å gjøre. Turgåing, bading, sightseeing, fisking, telting, trening, avslapping, mingling og kultur. Du vil garantert få fine sommerminner å se tilbake på.

Bor du på Scandic Solli eller Scandic Victoria har du maks 5 minutter å gå til fergekaia.

Øyene

Hovedøya er den øya som ligger nærmest Oslo sentrum. Hit bruker båten kun 8 minutter fra Aker Brygge. Her er det mulighet for å bade på to store strender på øyas vestside. Ønsker du å drive med ballspill finner du en stor gresslette her. Her finner du også ruinene etter et Cistercienserkloster fra 1100-tallet. Det er kiosk og kafé på øya om sommeren og ved gjestehavnen finner du en à la carte-restaurant Revierhavna Kro. Det er ikke lov å overnatte her eller tenne bål, men grilling er tillatt på anlagte grillheller og på grus eller sandgrunn.

Lindøya kommer du til etter ca 15-20 minutter med båt. Sørvest på øya finner du to badeplasser med badebrygge, og midt på øya er det butikk og fotballbane. Mesteparten av øyas nordlige del er naturreservat, med verneverdig plante- og dyreliv. Du finner rundt 300 sommerhygger i rødt, gult og grønt. Det er ikke tillatt å overnatte i telt eller tenne bål på øya, men grilling er tillatt på grus eller sandgrunn.

Langøyene er den eneste øya i Oslo hvor det er tillatt å telte. Her finner du stor badestrand, kiosk, naturiststrand (på sørspissen), sandvolleyballbane, fotballbaner og fine teltmuligheter. Fra tid til annen arrangeres det konserter og andre arrangementer på Langøyene.

Gressholmen, Heggholmen og Rambergøya er tre sammenhengende øyer i Oslofjorden med gode bademuligheter, særlig på østsiden av Gressholmen og sør på Rambergøya. På Heggholmen ligger Heggholmen Fyr - et av de eldste fyrene i indre Oslofjord. På Gressholmen fikk Norge sin første flyplass for rutefly i 1927. Det er ikke tillatt å overnatte i telt eller tenne bål på øyene, men grilling er tillatt på grus eller sandgrunn.