Stuene

Les mer om de unike, nasjonalromantiske stuene i Dragebygget, datert 1894. De har alle sin historie å fortelle.STUENE

  • Oscarstuen: Dette er den første og største av stuene. Stuen er oppkalt etter Kong Oscar II (1829–1907) som var Norges siste felles konge med Sverige før unionsoppløsningen i 1905.
  • Christian Michelsen: Juristen og rederen fra Bergen, Christian Michelsen, var bedre kjent som Norges første statsminister fra 1905 til 1907. Dette rommet er den gamle baren i Holmenkollen Turisthotell, og tidligere hang det flere fotografier fra unionsoppløsningen på veggene her.
  • Munthestuen: Stuen har fått sitt navn etter maleren Gerhard Munthe (1849–1929). Han malte i nasjonalromantisk stil. Det henger her et maleri med motiv fra Ål i Hallingdal malt av Munthe, i tillegg henger en vev etter en av hans kartonger. Vev vil bli flyttet til glassmonter i underetasjen.
  • Gamlestuen: Dette er den av stuene som er best originalt bevart. Stuen domineres av en klebersteinspeis fra 1894. Denne stuen ble i sin tid brukt som salong med servering til hotellets gjester, og lå i forbindelse med resepsjonen. Åpningen inn til stuen tilbakeføres til original døråpning med søylene som er funnet i kjelleren.
  • Diriks: I denne stuen henger et maleri av Karl Edvard Diriks (1814–1895), motivet er hentet fra Nordmarka Nord. Diriks gikk under navnet "Vindens maler".
  • Grevens Utsikt: Vinterhagen som er oppkalt etter Grev Herman Wedel Jarlsberg, utnevnt til finansminister i den første norske regjeringen etter oppløsningen av Regjeringsrådet/statsrådet i 1814. Han giftet seg med Karen Anker og de bosatte seg etterhvert på Bogstad Gård. Fra denne vinterhagen ser en ut over Bogstad.