Kultur i Oslo

Kulturlivet i Oslo er rikt og omfatter en rekke ulike uttrykksformer og sjangre. Enten om du foretrekker teater, opera, guidet tur i byen, musikaler eller andre aktiviteter, så finner du det meste innen kort rekkevidde når du bor på et av våre hoteller i Oslo sentrum.1. Den Norske Opera & Ballett

Oslos operahus ligger rett ved fjorden, og minner om et isfjell der det reiser seg skrått opp fra vannkanten. Besøkende inviteres til å gå en tur på taket og nyte panoramautsikten over Oslo og Oslofjorden, året rundt. Den Norske Opera & Ballett byr på et rikt og spennende program i tre forskjellige saler. Operataket, foajeen og balkongene brukes også som konsertarenaer og besøkende kan få omvisninger på norsk og engelsk, besøke Operabutikken og nyte mat og drikke i en av restaurantene.

2. Deichman bibliotek

Rett på andre siden av Den Norske Opera, finner du Deichman Bjørvika. Dette er hele Oslos hovedbibliotek. Her finner du seks etasjer med litteratur, lese- og studieplasser, scener, kinosal, morsomme nisjer som barn kan boltre seg i og verksteder for store og små. Her finner du kafé, restaurant og en flott mesanin hvor du kan hygge deg med aviser og tidsskrifter.

3. Roseslottet

Tar du T-bane nr. 1 Frognerseteren helt til endestasjonen, kommer du til Roseslottet. Dette er en kunstinstallasjon laget av Vebjørn og Eimund Sand. Den ruver som en juvel opp fra skogen, og herfra kan man nyte en fantastisk utsikt over Oslo by. Kunstparken inneholder malerier og installasjoner som forteller om andre verdenskrig i Norge, og om de grunnleggende prinsippene for demokrati, rettsstat og humanisme, som ble satt ut av kraft under okkupasjonen.

  

4. Vigelandsparken

Vigelandsparken er en skulpturpark i Frognerparken med over 200 skulpturer laget av Gustav Vigeland (1869–1943). Her finner man kjente statuer som blant annet Sinnataggen, Monolitten og Livshjulet. Vigeland tegnet også selve parken, som inneholder det meste av hans kunst. Vigelandsparken er en av Norges mest besøkte attraksjoner, med over en million besøkende hvert år. Som første parkanlegg i Norge ble det fredet av Riksantikvaren i 2009. Når du bor på Scandic Sjølyst, Scandic Holberg eller Scandic St. Olavs plass, er du bare en rusletur unna Vigelandsparken.