Vinteraktiviteter i Oslo

Trenger du tips på vinteraktiviteter med eller uten snø? Heldigvis mangler det ikke på muligheter. Oslo gir en helt unik mulighet til å kombinere vintersport og storbyliv – hvilken annen hovedstad kan by på komplette skianlegg innenfor bygrensene!

Vinter uten snø

Oslos beste saunar

Den urbande badstukulturen har tatt Oslo med storm. Oslos fjordbadstuer holder alle til ved Langkaia, rett ved Oslo S og Operaen. Finn frem badetøyet og besøk den som passer deg best!

Skøyter

Det er lite som gir mer vinterfølelse enn en dag på isen. Oslo har flere kunstisbaner som er trygge, selv i mildvær. Midt i Oslo sentrum finner du Spikersuppa. Flott utendørs is mellom Stortinget og Nasjonalteateret. Beveger du deg litt ut i fra sentrum finner du Frogner stadion. De har et bredt tilbud, med både skøytebutikk, café og events. Banen deles opp slik at de som ønsker å bruke kølle og puck eller ball henvises til den ene enden av anlegget. På Sagne litt nord for Oslo sentrum finner du Voldsløkka kunstisbane. Her er det egne publikumstider utenom organiserte treninger og kamper på banen.

Astrup Fearnley Museet

Astrup Fearnley Museet er et privat museum og har siden åpningen i 1993 etablert seg som en ledende institusjon for visning og formidling av norsk og internasjonal samtidskunst. Du finner museet vakkert plassert ved Tjuvholmen i Oslo. 

Vinter med snø

SNØ

Bare 15 minutter unna Oslo finner du verdens råeste innendørs skihall – SNØ. Her er det snøopplevelser for liten som stor. Under samme tak finner du muligheter for langrenn, snowboard, alpint og freeski. Ta med eget utstyr, eller du kan leie det du har behov for. 

Alpint

Oslos største skisenter, Oslo Vinterpark finner du 30 minutter fra Oslo sentrum. Her finner du 14 nedfarter, 6 heiser, halfpipe og en av de største terrengparkene i Norge. Det er to innganger til anlegget. Wyller i Sørkedalen og Tryvann ovenfor Holmenkollen. Hele anlegget er sammenkoblet med stolheiser. Du finner fasiliteter som skiutleie, butikk, kafé, nybegynnerbakker og skiskolebase. For mer info på hvordan komme seg til Oslo Vinterpark, se her.