Oslos beste saunaer

Den urbane badstukulturen har tatt Oslo med storm. Oslos fjordbadstuer holder alle til ved Langkaia, rett ved Oslo S og Operaen. Finn frem badetøyet og besøk den som passer deg best!Det hotteste stedet å være i Oslo om dagen er i en sauna. Bokstavelig talt.

De siste årene har Oslo fått et stort utvalg av saunaer for de varmesøkende. Badstuene kommer i alle varianter; flytende, hengende, delte, private, luksuriøse og budsjettvennlige. Sjekk noe av utvalget her.

Kok Oslo

Badstubåten KOK ligger ved Langkaia overfor Operaen i Oslo, to minutter fra Jernbanetorget, og er den nyeste flytende sauna i Oslo. Det er plass til opp til 10 personer inne i badstuen, og kan ta imot 15 gjester om det er varmt i været. Saunaen er vedfyrt med en meget effektiv og rentbrennende vedovn. Store vinduer slipper inn mye lys uten å dugge og gir fin utsikt mot Operaen, Lambda og Sørenga. I forrommet før du kommer inn i selve badstuen er det behagelig temperatur. Her er det fint å sitte og slappe av innimellom badstu og bad.​​​

SALT

På bryggekanten rett ved Operaen kan du bade og ta badstue i SALT, et kunstprosjekt som samler kunst, musikk, mat og arkitektur med spektakulære trekonstruksjoner inspirert av tradisjonelle norske fiskehesjer. Her kan du velge mellom tre ulike badstuer med kapasitet fra åtte til 100 personer. Du kan blant annet leie din egen private sauna eller delta på Sauna Sessions i storstua Árdna. Som avkjøling kan du velge mellom kald fersk- eller saltvannskulp samt utendørsdusj.​​​​​

Sauna Naustet

Book din egen vedfyrte badstue! SALTs personell sørger for at badstuen er oppvarmet og at vann er på plass når dere ankommer. Dere disponerer badstuen og uteområde eksklusivt i to timer, og forfriskninger bestilles fra baren.

Pris: 200 kroner per person (minimum 800 kroner totalt)

Kapasitet: åtte personer

Sauna Cigar

Utenfor bygningen Árdna har en 7000-liters sherrytønne blitt gjort om til en badstue. Dere har også to badetønner med fersk- og saltvann for den ultimate saunaopplevelsen, samt både varm og kald dusj. Temperaturen ligger på 80–90 grader.

Kapasitet: seks personer

Sauna Session i Árdna

Faste Sauna Sessions fredag, lørdag og søndag kl. 15–21 i en av verdens største badstuer, med plass til opptil 100 personer. Sauna Sessions har et eget underholdningsprogram som kan inkludere forfattere, musikere, DJs, performancekunstnere m.m. Temperaturen er rundt 60–80 grader i Árdna, som også har en bar med alle rettigheter. Det er påbudt med badetøy og håndkle (kan leies på SALT).

Sørenga Badstuflåte

Sørenga Badstuflåte ligger og dupper i vannet vis-a-vis Operaen. Flåten er laget av drivved fra Oslofjorden og andre resirkulerte materialer, og har bitt snekret sammen av badstuglade ildsjeler. Badstuen har plass til tolv personer av gangen, og har til og med en liten luke som leder rett ned i fjorden. Badstuflåten er åpen året rundt. På vinteren samles Oslo-boere og modige tilreisende her for å kombinere saunaliv med isbading.

Artesia Spa

Artesia Spa Grand Hotel Oslo har 7 eksklusive behandlingsrom, inkludert et duo behandlingsrom. Spa-fasilitetene er oppvarmet svømmebasseng som holder ca. 30 grader, steambad og badstue. Som boende gjest på Grand Hotel Oslo by Scandic har du fri tilgang til spaet.