Kjenn snøen under skiene!

Utforsk noen av Norges flotteste skidestinasjoner i vinter! Vi har hoteller i nærheten av alpinanlegg og langrennsløyper. Alt for barnefamilier, vennegjengen eller off-piste entusiasten.HAFJELL

Scandic Hafjell 

Bo i umiddelbar nærhet til et av landets beste skianlegg. Scandic Hafjell ligger 700 meter fra Hafjell alpinanlegg som byr på 44 km nedfart fordelt på 32 løyper, fra grønn til svart vanskelighetsgrad, samt flere terrengparker for de som ønsker å teste twin-tip eller snowboard kunnskapene sine. I tillegg finnes det 600 km med fantastiske skiløyper. La gondolen ta dere til toppen av fjellet og skli rett ut i langrennsporet. Hafjell alpinanlegg er en del av Lillehammer Ski Resort og skipasset gir deg tilgang til fem forskjellige skianlegg. Hotellet har flere av fasilitetene som kan forventes av et høyfjellshotell med alt fra skioppbevaring, badstue, innendørs basseng til en koselig peisstue hvor du kan slappe av med noe godt å drikke etter en aktiv dag i løypene. 

 Foto: Scandic/ Vegard Breie, hafjell.no


LILLEHAMMER

Scandic Lillehammer Hotel og Scandic Victoria Lillehammer

Planlegg en aktiv og morsom tur til Lillehammer og bo på et av våre to hoteller her. Hotellene ligger sentralt i byen, med gangavstand til både buss og tog. Alpinanleggene Hafjell, Kvitfjell, Skeikampen, Gålå og Sjusjøen ligger alle i regionen Lillehammer og Gudbrandsdalen. Opplandstrafikk-bussen som går til Hafjell stopper rett utenfor hotellene med avgang hver morgen og retur ettermiddag. Tilsammen utgjør de 5 skianleggene Lillehammer Ski Resort, som kan besøkes med samme heiskort. For de vågale er det et must å besøke Lillehammer Olympiske Bob- og Akebane der du kan prøve bobrafting og firer-bob. 

  Foto: Scandic/ visitnorway.com

HAMAR

Med utgangspunkt i Scandic Hamar har du flotte skiområder i umiddelbar nærhet, og flere en liten kjøretur unna. I Ringsaker kommune blir det hver vinter kjørt opp og preparert ca. 800 km med skiløyper, både vanlige turløyper og lysløyper.

Kun en times kjøretur unna Hamar finner man Sjusjøen som i flere år på rad er kåret til Norges beste langrennsdestinasjon. Her kan du boltre deg i et topp preparert løypenett på 350 km i nydelig og snill natur. En litt kortere kjøretur unna, finner du Vollkoia skiløypenettet i Brumunddal. Dette løypenettet er en del av løypenettet på Hedmarksvidda hvor du kan velge korte eller lengre turer. Se forslag til turer her.

MOLDE

Bo på Scandic Seilet eller Scandic Alexandra og opplev fart og spenning i Tusten skisenter kun 10 minutter fra Molde sentrum og 1 time fra Kristiansund.

Tusten starter på 100 moh og tilbyr heis og bakker opp til 700 moh. Herfra er det fantastiske frikjøringsmuligheter i Øst- og Vestfjella med over 500 høydemeter med variert og utfordrende frikjøringsterreng. Tusten har kanskje Norges beste og tryggeste barnebakke. Bakken har en perfekt profil for å lære seg slalom/snowboard eller at barn skal få oppleve ski-mestring og skileik. Til sammen gir skitrekkene en nedfartslengde på 3400 meter fordelt på 10 nedfarter. Langheisen tar deg helt til topps og gir deg  en fantastisk utsikt over Molde-panoramaet med 222 fjelltopper! Anlegget har 4 bakker med flomlys på til sammen 3000 meter, og har kveldsåpent fra mandag - fredag.

Tusten tilbyr stor skikro som serverer hjemmelaget mat, skiutleie, skiskole og skiverksted, i tillegg til en stor parkeringsplass med gratis betaling.

Det er også gode muligheter for å ta seg en tur med langrennsski. Fra Tusten går det spor til Skaret og Moldemarka. Ta for eksempel turen fra Tusten og rundt Øverlandsvannet.

NARVIK

Scandic Narvik

Ta skikjøringen til nye høyder i Narvikfjellet, ett av Skandinavias råeste skianlegg. Barnefamilier og nybegynnere kan nyte godt av en egen barneheis og flere tilpassede bakker med hopp, barneleker og parkelementer. For de erfarne alpinistene byr anlegget på flere teknisk krevende løyper som garanterer en god dose adrenalin. Narvikfjellet har en av Skandinavias største fallhøyder og her kan du nyte offpiste-kjøring i verdensklasse. Alpinanlegget starter i bykjernen på ca. 200 meter over havet, og skiheisene tar deg opp til 1006 moh i løpet av 10-15 min. Avslutt dagen mens du ennå er på høyden og besøk hotellets skybar i 16. etasje. Vi tilbyr en skipakke i Narvik som du kan lese mer om her.

Foto: Kjetil Janson / Narvikfjellet.no 

VALDRES

Scandic Valdres

Valdres byr på et variert og spennende alpint- og snowboard-tilbud med nedfarter som passer for alle. Alt fra toppturer i Jotunheimens forgård til et mangfold av vinteraktiviteter for hele familien. Scandic Valdres ligger i kort kjøreavstand fra bla. Beitostølen, Aurdal Fjellpark og Vaset. Disse destinasjonene med flere samarbeider om et felles heiskort du kan bruke i alle anlegg så her er det mulighet for å oppleve forskjellige løyper hver dag. Scandic Valdres ligger idyllisk til i bredden til Strandefjord i Fagernes, og kan by på fasiliteter som treningsrom, basseng og badstue. Hotellet ligger kun en liten times kjøretur fra Valdresflya. For mer inspirasjon og hva du kan gjøre i Valdres, se her.

 

Foto: Scandic/ C.H. Visitnorway  

SORTLAND

Scandic Sortland er lokalisert midt i sentrum av Vesterålen og er derfor den perfekte basen for en rundreise i vårt distrikt. Fjellene i Vesterålen er som skapt for trugetur og skigåing – enten i oppkjørte løyper, i skibakken eller i jomfruelig snø. Er du ihuga telemark-, rando eller snowboardkjører, vil du se muligheter for nedfarter i alle retninger i vesterålsfjellene. I Vesterålen finnes det også flere preparerte løyper og anlegg for turgåing og langrenn. De lengste løypene, som også er lyssatt, finner du i Sortlandsmarka, på Hadseløya og på Åse på Andøya.
Vesterålen gir muligheter for å oppleve skikjøring med fantastisk utsikt over fjell og hav. Her er fortsatt mulig å finne uberørte områder, der du får muligheten til å sette førstesporet ned, mange dager etter siste snøfall.

Her kan dere oppleve alt samtidig – fjell, hav og det mektige nordlyset!

LOFOTEN

Scandic Svolvær og Scandic Leknes Lofoten

Stedet for deg som vil stå på ski i spektakulært landskap og oppleve natur i verdensklasse, bestående av spisse fjelltopper omringet av blått hav. Lofoten er en ideel destinasjon for toppturer vinterstid, her er det offpiste skiene som gjelder. Bo idyllisk på en egen øy på Scandic Svolvær eller i ville vesten på Scandic Leknes Lofoten. Alpinbakkene Lofoten Alpinsenter og Kongstind Alpinsenter er åpent for de litt mindre vågale eller familier på tur.

Foto: Sverre Hjornvik/ Scandic Hotels

VOSS

Scandic Voss 

Scandic Voss åpnet i Januar 2020 og er det største og nyeste hotellet på Voss. Hotellet har restaurant, bar og shuffleboard, treningsrom og badstu samt Scandic sin prisbelønte frokost. Kommer du med tog er beliggenheten utmerket siden hotellet ligger på selve perrongen. Skianlegget Voss Resort er tilgjengelig med gondolbane direkte fra togstasjonen, vår nærmeste nabo. På kun 9 minutter er du på plass i løypene 820moh. Skianlegget har 11 heiser, 24 alpinløyper for alle nivå, barnetrekk, terrengpark, langrennsløyper og fire varmestuer med serveringstilbud.

I vinter tilbyr vi skipakker inkludert overnatting med frokost, samt heiskort der du kan ta gondolen opp og ned så mye du vil. 

Velkommen til "alpebygda" Voss!

OSLO

Scandic hoteller i Oslo 

Legg skiferien til Oslo i vinter og bo på et av våre mange hoteller i Oslo. Oslos største skianlegg, Oslo Vinterpark, er ikke langt unna Oslo sentrum, og hvis det er langrenn som frister mest byr Nordmarka på et stort løypenett. Vinterparken byr på varierte utfordringer med hele 18 løyper og 11 heiser, hvorav 3 er stolheiser. Oslo er en perfekt destinasjon for deg som vil kombinere byferie med vinteraktiviteter. 

TRONDHEIM

Trondheim byr på 25 mil med skiløyper i Bymarka som ligger like utenfor Trondheim sentrum. Her finner du 6 lysløyper som byr på muligheter både for familieturer og treningsturer. Ta langrennsskiene med i bagasjen, gå skiturer i marka på dagtid og nyt kulinariske opplevelser i matbyen Trondheim på kveldstid.

Skiløyper i Trondheim